De motorclub AMBC uit Staphorst prijst zich gelukkig met een groep fanatieke minibike rijders en wegracers onder haar leden die elke dinsdagavond op het plaatselijke circuit De Tippe kunnen trainen onder begeleiding van gediplomeerde bondstrainers. Mede door deze trainingen hebben we tegenwoordig een aantal aansprekende namen op nationaal en wereldniveau racen.
Meest in het oog springend is dit jaar natuurlijk Moto 3 coureur Collin Veijer maar ook de kersverse wereldkampioen supersport 300 Jeffrey Buis, de rookie of the year in diezelfde klasse Loris Veneman, Collin’s neefje Kiyano Veijer, Bo Bendsneyder, en vele vele anderen hebben ooit hun eerste meters gemaakt op het Staphorster asfalt van circuit De Tippe.

Helaas moeten we wel constateren dat de animo de laatste jaren wat minder wordt en dat het tijd wordt om een nieuwe generatie aan het racen te krijgen. De AMBC heeft grote plannen voor de crossende jeugd op de crossbaan op ’t wiede gat maar we vergeten de kids die liever op het asfalt rijden absoluut niet.

Het blijft natuurlijk een grote stap om met je kind te gaan racen op een echte minibike. Je kunt heel wat makkelijker naar de plaatselijke voetbalvereniging stappen en vragen of ze een training mee mogen doen. Je koopt vervolgens een paar voetbalschoenen en klaar is pa en/ of ma!
Als je kinderen het minibike racen leuk vinden en willen proberen is het een ander verhaal, waar haal je zo’n ding vandaan en hoe gaat het dan verder? Om kinderen en hun ouders eens kennis te laten maken met de minibike racerij wil de AMBC weer eens een minibike opstap- en informatiedag organiseren op het evenemententerrein de Tippe in Staphorst.

Tijdens zo’n opstap- en informatiedag  kan iedereen gratis en vrijblijvend eens proeven aan de sport. Alles wordt geregeld zoals een minibike, kleding, schoeisel en een helm. Maar misschien nog wel belangrijker, de ouders kunnen ook informatie verkrijgen over deze sport en hoe dit aan te vangen. Heb je dus een zoon of dochter die helemaal gek is van de motorsport en graag wil minibiken dan moet je hier bij zijn.

Zoals gezegd liggen de plannen er bij de AMBC. Indien er animo is kan er dit seizoen wellicht nog een dag georganiseerd worden. En anders sowieso na de winter in het voorjaar. Maar we vragen allereerst of hier animo voor is. Graag willen we dit bericht via onze Facebook pagina zoveel mogelijk gedeeld zien en vragen we geïnteresseerden een reactie onder het bericht te zetten of even een Appje te sturen naar Reinold Veijer van de AMBC minibike commissie. Hij is bereikbaar op 06-30476032.
Gewoon een simpel bericht met de opmerking dat je wel belangstelling hebt voor een minibike opstapdag is voldoende. Ook een reactie op deze mail is mogelijk. Wij verzamelen alle reactie en geven deze door aan de commissie.

We wachten de reacties in spanning af!