Op vrijdagavond 15 september werd door beide seniorenteams de eerste thuiswedstrijden in de najaarscompetitie 2023 gespeeld. Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde tegen het 3e team van Smash-In uit Ens. Jeroen Delhaas, Sibrand Hassing en Albert Kuiper waren erop gebrand om na hun degradatie in de voorjaarscompetitie een goed resultaat neer te zetten.

Het trio blaakte van zelfvertrouwen. Jeroen had een moeizame start, zijn eerste en ook tweede enkelpartij kreeg hij danig tegenstand zodat hij deze helaas verloor. In zijn derde partij liet Jeroen er geen twijfel over bestaan en scoorde zijn eerste winstpunt. Albert en Sibrand lieten zicht de kaas niet van het brood eten, alle enkelpartijen werden in winst omgezet. Ook in het dubbel waren Sibrand en Albert “heer en meester”. Uitslag, 8-2 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van Massage praktijk Gerco Talen speelde vrijdag ook tegen Smash-In uit Ens, hun 3e team was de tegenstander. Harry Pathuis, Jennieke Krale en Roel Brakke wilden een goede start maken. Harry kreeg in zijn eerste enkelpartij loon naar werken en zette staphorst 2 op een 1-0 voorsprong. Tegen de andere twee tegenspelers kreeg Harry geen voet aan de grond. Roel begon zijn eerste enkelpartij ietwat moeizaam en liet de winst door zijn vingers glippen. In zijn tweede en derde enkelpartij stelde Roel orde op zaken, twee winstpunten was een prima resultaat. Laat Jennieke maar schuiven, was het commentaar na de wedstrijd. Met drie winstpunten was zij “the women of the match”. Jammer genoeg gingen Harry en Jennieke in het dubbel na een 2-0 voorsprong in games toch nog onnodig onderuit. Uitslag 6-4 voor Staphorst 2.