Het terrein opende ‘s ochtends om 08.00 uur zijn deuren. Een aantal fanatieke deelnemers was al vroeg aanwezig om de verschillende onderdelen op de markt te bekijken. Tussen 12.00 uur en 13.30 uur mochten de deelnemers van start gaan. Het startschot werd gegeven door Jan Harke, op een bijzondere manier vanwege de 5e editie. Jan Harke reed op zijn Kreidler, gevolgd door vier kinderen op minibikes. En allemaal waren ze gekleed in een “Stappust Pakkie”.

De rit was ongeveer 94 kilometer en ging door verscheidene kleine plaatsjes als Dalfsen, Lemele, om Den Ham heen, richting Ommen en via Nieuwleusen terug. De rit werd langs allerlei terrasjes gestuurd zodat de deelnemers altijd een hapje en een drankje konden halen tussendoor. Rond 15.00 hadden we de eerste rijders terugverwacht. Langzaamaan stroomde het binnen en ondertussen konden de rijders hun presentje ophalen bij de organisatie.

Ondanks leerpunten van voorgaande edities heeft de organisatie dit jaar opnieuw waardevolle ervaringen opgedaan. Ze willen graag alle deelnemers, vrijwilligers en sponsoren bedanken. Zonder deze fantastische groep mensen zou dit evenement niet mogelijk zijn geweest. Als blijk van waardering zal er nog een speciale Bedankt-avond worden georganiseerd voor de sponsoren en vrijwilligers.

‘Prachtige dag, zoveel deelnemers had ik niet verwacht. Dit is een droom die uitkomt, 5e editie is geslaagd. Zo moeten we door blijven gaan’, aldus Jan Harke.

Markeer je kalender en bereid je een geheel jaar voor op een nieuwe dag vol plezier en bromfietsavontuur. We hopen jullie allemaal te zien bij de 6e editie van de Harkiesbarrit op 14 september 2024!.

Foto’s van Kaj Tiggelhoven hier…

Foto’s van Isabeau Kramer hier…