Zaterdag 16 september a.s. is het zover: de jongveekeuring georganiseerd door Koc Rouveen/Staphorst e.o.. Een evenementen waar zowel boeren als burgers welkom zijn om de deelnemers in de ring te zien schitteren met hun kalf, pink of vaars.

De afgelopen zomermaanden zijn de deelnemers druk bezig geweest om hun dier zo mak mogelijk te maken. Dit doen ze door hun kalfje flink te knuffelen, vertroetelen, aan een halster lopen en met regelmaat te wassen zodat ze goed voorbereid de ring in stappen tijdens de keuring. Er zullen dit jaar ruim 60 dieren in de ring komen om te laten zien hoe schoon ze zijn, hoe mak ze zijn en hoe ze zijn gebouwd. Op elk van deze onderdelen vallen punten te halen en mogelijkheid tot kampioen te worden en met een beker naar huis te gaan.

10 jaar, extra activiteiten 
Dit jaar bestaat de jongveekeuring georganiseerd door Koc Rouveen/Staphorst e.o. 10 jaar en het bestuur heeft besloten om dit niet stilletjes voorbij te laten gaan. Daarom zullen er een aantal extra activiteiten zijn. Er is de mogelijkheid om een kleurplaat te kleuren die speciaal voor het 10 jarig bestaan is gemaakt. De kleurplaat is terug te vinden op www.kocrouveenstaphorst.nl. Als de kleurplaat tijdens de keuring wordt ingeleverd bij de bar krijgt het kind een lekkere attentie! Ook zal er deze dag een verloting plaats vinden. Mensen kunnen een lootje of meerdere lootjes kopen en mooie prijzen winnen met als hoofdprijs waardebon a €100,- de besteden bij Slagerij Buitenhuis in Staphorst. Daarnaast wilde het bestuur graag iets unieks en ludieks organiseren. Daarom zal er dit jaar een versierwedstrijd plaats vinden. Na alle kampioenschappen zullen de deelnemers samen met hun kalf versierd of verkleed de ring in komen. De deelnemers zullen gejureerd worden door burgermeester Ten Kate uit Staphorst. De 3 meest originele, grappige of gekste versieringen kunnen een leuke prijs winnen.

Babykalfjes
Uiteraard ontbreekt dit jaar de rubriek met babykalfjes ook niet aan de keuring. Een rubriek waar kinderen vanaf 2 t/m 6 jaar aan deel kunnen nemen en waarin alles mag en niets moet. Het is een leuke manier om deze jonge kinderen al in aanraking te laten komen met de jongveekeuring. Rond 12.00 uur zullen deze kleine maar dappere kinderen in de ring schitteren.

Naast alle belevingen in de ring is er de mogelijkheid om iets te drinken en/ of te eten. Er staat een snoeprollen kraam en er zijn verschillende activiteiten voor de kinderen zoals een springkussen, koe verven en een zandbak. Tevens start er op de locatie een fietstocht georganiseerd door dorpsvereniging Munnikenslag. Kortom een uitje voor heel het gezin.

Wees welkom op 16 september bij Loon- en grondverzetbedrijf Trompetter, Klaas Kloosterweg West 4b in Rouveen. De keuring zal om 9.30 uur van start gaan en rond 15.00 hopen de versierde kalveren in de ring te staan.