Vandaag een zeer goed bezochte veiligheidsdag in Staphorst. Van alle hulpdiensten waren er disciplines aanwezig. Veilig fietsen op de elektrische fiets, met een aantal tips wordt het allemaal net iets makkelijker en veiliger. Wat ziet een trucker eigenlijk allemaal in de spiegels? Als je achter het stuur van zo’n enorme combinatie zit kom je er al vlot achter dat je vooral als fietser of voetganger zomaar in een dode hoek kan zitten. Piet Gons rijopleidingen liet het allemaal zien. Wat is je remweg als je 50 rijdt? Je mocht het uitproberen met zowel een vrachtwagen als burgerauto.

Veel vertier voor de kinderen en gratis ijsjes en snacks, wat wil je nog meer. Een waterfontein langs de looproute zodat de heetste mensen even konden afkoelen. Op de gemeentewerkplaats mochten kinderen zelf de brandspuit hanteren en das dan best wel spannend.

Een impressie van de dag in foto’s en video door © weblog Staphorst.

YouTube video