STAPHORST – Twee jaar geleden startte een werkgroep vanuit de Scholen met de Bijbel uit Staphorst samen met de historicus en columnist dr. Bart Jan Spruyt het initiatief van vormingscolleges. Dinsdag 19 september vervolgt Spruyt zijn ‘colleges’ in de Prins Mauritsschool te Staphorst. De maandelijkse bijeenkomsten worden ook nu weer gefaciliteerd door de Scholen met de Bijbel. Ze zijn vrij toegankelijk.

Afgelopen maanden heeft de werkgroep ervaren dat er veel behoefte is aan dit soort avonden. De avonden zijn ook samenbindend en erg inhoudelijk; zonder te verzanden in dogmatische discussies of kerkpolitiek. “We spiegelen ons bijvoorbeeld aan personen uit de periode van de vroege kerk, de middeleeuwen en de nieuwe tijd. Wij lezen en bespreken met elkaar wat dit voor ons betekent in de tijd waarin wij leven. Dit is voor een ieder leerzaam. De bijeenkomsten trekken dan ook een breed publiek,” aldus de initiatiefnemers.

Het doel dat de werkgroep door middel van deze vormingscolleges nastreeft, is om mensen die de christelijke en klassieke traditie zijn toegewijd – of zich daarin willen verdiepen – toe te rusten en persoonlijk te vormen. Persoonlijke vorming is het resultaat van lezen en spiegelen.

De bijeenkomsten zijn volgens plan op de dinsdagen 19 september, 17 oktober, 21 november, 19 december, 16 januari, 27 februari, 19 maart, 9 april, 21 mei en 18 juni (19.30 uur). Locatie: Prins Mauritsschool, Gemeenteweg 326a te Staphorst.

Meer informatie vindt u op de website www.smdbstaphorst.nl/vormingsavonden.

Foto © Jaco Hoeve / jacohoevefotografie.nl