Nieuw fietspad Gorterlaan

Nieuw fietspad Gorterlaan

Er wordt een nieuw fietspad aangelegd langs de J.J. Gorterlaan, tussen de rotonde Wethouder Buitenhuisstraat en de Dekkersweg. De werkzaamheden starten op maandag 11 september en duren tot 27 oktober.

Wegafsluiting
Op werkdagen is de J.J. Gorterlaan afgesloten voor fietsers en doorgaand autoverkeer. Er zijn omleidingen ingesteld via de Wethouder Buitenhuisstraat, Achthoevenweg en Dekkersweg. Voor gemotoriseerd verkeer geldt eenrichtingsverkeer via de Wethouder Buitenhuisstraat en Achthoevenweg. Overdag is de J.J. Gorterlaan alleen toegankelijk voor transporteurs naar Rouveen kaasspecialiteiten. Dit wordt begeleid door verkeersregelaars.

Tussen 17.00 uur en 07.00 uur, en in het weekend, is de J.J. Gorterlaan opengesteld voor verkeer. Op deze momenten wordt er niet gewerkt en kunnen weggebruikers de rijbaan met aangepaste snelheid veilig gebruiken.

Bomen, struiken, bloemen, gras
Om ruimte te maken voor het fietspad moeten bomen worden gekapt. Langs deze weg komen nieuwe bomen om de gekapte bomen te vervangen. Ook komen er nieuwe struiken en bloemrijke grasmengsels. Dat is mooi om te zien én zorgt voor meer soorten planten en dieren.


Huidige fietspad langs de J.J. Gorterlaan © Staphorst.nl

Tip de redactie via WhatsApp! Voeg ’Weblog Staphorst' toe als contact in uw telefoon, 06-15452330, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.