Heb je inmiddels een dusdanige baard, dan is het prettig om deze zelf bij te kunnen werken met een goede baardtrimmer. Vooral wanneer je een wat vollere baard hebt, is het wel belangrijk dat je kiest voor kwaliteit. Omdat de keuze tegenwoordig enorm is, snappen we heel goed dat het lastig kan zijn een geschikte trimmer te vinden. Allereerst moet je kijken naar het budget, maar vervolgens ook naar de verschillende opties. Zo zijn er trimmers die verstelbaar zijn, maar heb je ook trimmers met maar een stand. Daarbij komt ook dat je kunt kiezen voor bedraad of draadloos, wat uitmaakt qua vermogen. Om ervoor te zorgen dat je een geschikte trimmer voor je baard weet te vinden, hebben we een aantal handige tips voor je.

Wat is je budget?

Kwaliteit staat op één, maar dan is het wel prettig te weten wat je maximaal wilt en ook kunt besteden aan een goede trimmer. Zo zijn er allerlei verschillende varianten, uiteenlopend van enkele tientallen euro’s tot ver boven de honderd. Bepaal dus vooraf voor jezelf wat je wilt en ook kunt betalen, zodat je op basis daarvan een eerste selectie kunt maken. Vooral wanneer je online gaat shoppen, is dit een stuk makkelijker. Door handig gebruik te maken van de verschillende filters, is een maximale prijs een goede eerste stap om een selectie te maken met baardtrimmers die aan je budget voldoen. Zorg er wel voor dat je iets speling hebt, zodat je bij een budget van 70 euro, niet op een paar euro de perfecte trimmer moet laten liggen, omdat deze 75 euro is in plaats van het budget.

Kies voor barbershop kwaliteit

Voor de mensen die hun baar regelmatig bij een barbershop onder handen laten nemen, weten als geen ander hoe belangrijk de juiste kwaliteit trimmer is. Door te kiezen voor een barbershop kwaliteit apparaat, weet je niet alleen zeker dat de levensduur een stuk langer is, maar dat je ook tot in perfectie je baard kunt bijwerken. Want ook wanneer je regelmatig naar de barbier gaat, is het wel prettig dat je bijvoorbeeld op een zaterdagavond, vlak voor het stappen, nog even de laatste wilde haartjes kunt weghalen. Let daarbij ook goed op of je kiest voor een draadloos apparaat of dat je voorkeur toch uitgaat naar een trimmer met snoer. Het verschil zit hem niet alleen in het gemak, maar een bedrade variant heeft ook meer vermogen, vooral handig bij mannen met een dichte baar.

Let op de messen en eventuele verstelbaarheid

Wanneer je een trimmer zoekt, is het belangrijk dat deze beschikt over scherpe en ook verstelbare messen. Hoogwaardige, scherpe messen zorgen namelijk voor een nauwkeurige en gelijkmatige trimbeurt. Zorg er ook voor dat je kiest voor een trimmer waarbij deze messen verstelbaar zijn, zodat je je baard op iedere gewenste lengte kunt trimmen. Wel zo prettig wanneer je bijvoorbeeld begint met het laten groeien van je baard en alleen de puntjes wilt trimmen. Zorg er dus voor dat je hier goed op let, zodat je straks niet achteraf een te lang stuk van je baard scheert, waardoor je weer eerst de nodige weken of zelfs maanden moet ‘sparen’.