NIEUWLEUSEN – De maandagavond van het Oranjefeest in Nieuwleusen staat in het teken van hardlopen. Bos Bedden Loopgroep AG ’85 organiseert dan samen met het Unicef Comité Nieuwleusen voor de tiende keer de Oranjeloop. Honderden hardlopers uit Nieuwleusen en verre omstreken staan dan aan de start aan de Bosmansweg.

Afstanden
De Oranjeloop begint om 18.00 uur met de Unicef Peuter Run, een heuse wedstrijd voor kinderen t/m 4 jaar over een afstand van 200 meter. Om 18.15 is de start van de Unicef Kids Run voor kinderen t/m 9 jaar. Zij lopen een wedstrijd over een afstand van 500 meter. Deelnemen aan deze wedstrijden kost € 2,50 en dit bedrag is geheel bestemd voor Unicef. Een extra reden dus om mee te doen! Bovendien zijn er bekers voor de drie snelste jongens en meisjes!

Om18.30 uur is de start van Schagen Infra Jeugd Run. De jeugd t/m 12 jaar loopt een rondje van 1 mijl (1,6 km). Tegelijkertijd is dan ook de start van de Westerman Multimodal Logistics Jeugd Run voor de jeugd van 13 t/m 16 jaar. Zij lopen 2 ronden van 1 mijl (3,2 km). Het inschrijfgeld voor deze wedstrijden bedraagt € 4,- en ook dit is geheel bestemd voor Unicef. Ook bij deze wedstrijden winnen de eerste drie jongens en meisjes een beker.

Om 19.15 uur is de start van de Bos Bedden Run over 10 km. De deelnemers aan de GAP Run (5 km) starten 5 minuten later zodat het publiek van twee wedstrijden tegelijkertijd kan genieten. Het inschrijfgeld voor deze afstanden bedraagt € 8,- en van elke deelnemer gaat er € 1,- naar Unicef. In diverse leeftijdscategorieën zijn er aantrekkelijke geldprijzen beschikbaar voor de drie snelste mannen en vrouwen. Ook is er een extra bedrag beschikbaar voor degene die het parcoursrecord het meest verbeterd.

Parcours
Start en finish zijn op de Bosmansweg ter hoogte van het evenemententerrein. Het snelle parcours gaat onder andere door de Oranjebuurt en is volledig verhard. Bovendien is het parcours gecertificeerd door de Atletiekunie waardoor een persoonlijk record ook echt een record is.
De wedstrijden worden van commentaar voorzien door de vermaarde speaker Herman Weening. Met zijn vakmanschap, kennis van zaken en enthousiasme zal hij elke deelnemer naar de eindstreep praten.

Meedoen
De voorinschrijving is geopend tot en met zondag 3 september via www.ag85.nl. Na-inschrijven op de dag zelf kan wel maar dat kan uitsluitend online en is duurder. Startnummers ophalen en na-inschrijven kan vanaf 17.00 uur in of nabij de feesttent tot 20 minuten voor de start van de desbetreffende afstand. Parkeren en omkleden kan bij SV Nieuwleusen. Meer informatie over de Oranjeloop staat op de website van Bos Bedden Loopgroep AG ’85: www.ag85.nl.