Over een week is het zo ver, de eerste SAS-week ooit. Deze zal plaatsvinden van 9 augustus tot 11 augustus op het marktplein in Staphorst. Gedurende deze week zullen verschillende bruisende activiteiten plaatsvinden waarbij samenzijn en plezier centraal staan. Een evenement georganiseerd door de enthousiaste inwoners van Staphorst voor de inwoners van Staphorst. Het thema van de eerste SAS-week is ‘Dit joar ietsjes meer’.

Woensdag 9 augustus wordt de SAS-week afgetrapt met de welbekende Obstacle Run Staphorst. Meer dan 1300 deelnemers zullen een parcours van 6 of 10 km afleggen waarbij ze verschillende obstakels zullen trotseren.

Grootste barbecue van Staphorst
Op donderdag 10 augustus staat het genieten van lekker eten tijdens de grootste barbecue van Staphorst centraal. Stichting Activiteiten Staphorst nodigt iedereen uit om mee te doen aan de barbecue. Het vlees, de stokbroden en de salades worden geregeld, iedereen kan gewoon aanschuiven! Mee-eten kan nog steeds, aanmelden kan via bbq@sasweek.nl. Na de barbecue houdt de avond nog niet op. Gedurende de uitverkochte dorpsquiz zullen 209 deelnemers, opgedeeld in 41 groepen, tegen elkaar strijden om te zien wie de meeste kennis over de gemeente Staphorst bezit.

Beachvolleybaltoernooi op Staphorster strand
Tijdens de laatste dag van de SAS-week kunnen sportliefhebbers zich uitleven met het beachvolleybaltoernooi op het speciaal aangelegde ‘strand’ op het marktplein. Het beachvolleybaltoernooi is opgezet met het doel om zowel ervaren als onervaren teams samen te brengen voor een dag vol plezier, sportiviteit en gezelligheid. Naast de sportieve competitie zal de ambiance van het strand en de enthousiaste supporters voor een geweldige sfeer zorgen. Deelnemers en toeschouwers kunnen gebruik maken van de gezellige horecavoorzieningen binnen de tent op het marktplein. Er is nog plek voor teams tijdens het toernooi, opgeven kan via beachvolleybal@sasweek.nl.

Word ook vrijwilliger
Inmiddels worden de laatste puntjes op de i gezet voor de eerste SAS-week ooit, maar er zijn nog vrijwilligers nodig om deze week tot een daverend succes te kunnen maken. Er worden met name vrijwilligers gezocht die tijdens Obstacle Run Staphorst bij een obstakel zouden kunnen staan. Als vrijwilliger voor Obstacle Run Staphorst speel je een essentiële rol in het ondersteunen van deelnemers en het waarborgen van een veilig en soepel verloop van het evenement. Voor het opnemen van deze rol wordt ook zeker beloond. Vrijwilligers krijgen onder andere een hapje en een drankje, het gewilde ORS2023 T-shirt en toegang tot de ‘testrun’ op 8 augustus. Aanmelden als vrijwilliger kan via: support@obstaclerunstaphorst.nl.