Landmans Welvaart heeft tijdens de beurs ter ere van haar 100 jarig bestaan een boeldag gehouden. De opbrengst daarvan, 3300 euro, zou worden geschonken aan Samenzóo.

Het heeft even geduurd voordat de cheque officieel kon worden overhandigd door onze erevoorzitter, burgemeester Ten Kate, maar vrijdag 14 juli was het dan eindelijk het geval.

Om 10 uur die dag kreeg één van de deelnemers, Laura Balkenende de cheque uit handen van de Burgemeester en was daar, met haar collega’s vanzelfsprekend erg blij mee. Samenzóo had overigens geen last van het lange wachten. Zij hadden het geld al uitgegeven aan 5 degelijke banken.

Samenzóo is gevestigd op het voormalige hertenkampje van de gemeente Staphorst. 2 groepen van 9 deelnemers met een beperking, verzorgen daar onder begeleiding een dierentuin.

Een dierentuin omdat het begrip “kinderboerderij” geen recht doet.

Dieren die er (gratis) te zien zijn: Cavia’s, konijnen, vele rassen kippen, ezels, pony’s, geiten, nandoes, runderen, vogels, vogelspin, enz. enz.

We werden zeer enthousiast rondgeleid door de deelnemers en de projectleider, Dick de Besten en de burgemeester werd om 11 uur er fijntjes op gewezen dat het 11 uur was en dat hij dus naar zijn volgende afspraak moest.

In het weekend worden de dieren trouwens verzorgd door mensen uit de buurt hetgeen blijk geeft van grote betrokkenheid.

Veel meer foto’s zijn te zien en te bestellen via de site van Geert Kleis; www.geertkleisfotografie.nl

Foto’s © Geert Kleis