Op zaterdag 8 juli 2023 is de landelijke Open Imkerijdag. Ook de lokale bijenvereniging van Staphorst neemt hieraan deel. Tussen 10 en 16 uur is jong en oud van harte welkom aan de Lankhorsterweg 28 te Staphorst. Enthousiaste imkers van de lokale vereniging vertellen over het belang van bijen voor onze ecosystemen en voedselvoorziening.  Leer over het voedselaanbod voor de bijen in jouw omgeving, waar de bijen in welke periode vliegen en hoe je het voedselaanbod voor de bijen zelf kunt verbeteren. Dit kan onder het genot van koffie of thee met honingkoek.

Tijdens de open dag is er een demonstratiekast om de bijen van dichtbij te bekijken. Ook zal er honing worden geslingerd. En natuurlijk is er ook lokale honing te koop. Ook zijn er bijenwaskaarsen en honingproducten te koop.

Welkom in de wondere wereld van de bij!