Voorafgaande aan de wedstrijd tegen VV Beilen JO19 was bekend dat bij een overwinning op dit team het kampioenschap zou worden behaald. In het achterhoofd speelde de forse thuisnederlaag tegen deze zelfde tegenstander wel mee. “Een makkie zou het niet worden!”
En dan wellicht ook nog met weinig support, aangezien het eerste elftal deze middag aan moest treden in de nacompetitie-wedstrijd tegen ESA uit Arnhem. Desondanks was er voldoende support in Beilen om het team van Harold aan te moedigen.
Zichtbaar was toch een enigszins “zenuwachtig” JO19. Een aantal opgelegde kansen in het begin van de wedstrijd leverde niet het gewenste resultaat op. Totdat rond een halfuur Arvid Compagner de 0-1 op het (niet aanwezige) scorebord liet noteren.
De verwachting was dat dit de druppel was die de emmer zou doen overlopen om tot een ruime overwinning te komen. Echter…..het was toch enigszins anders. SC Rouveen JO19 liet zicht terugduwen in een verdedigende opstelling en bood de tegenstander hierdoor meerdere kansen om de gelijkmaker op het scorebord te laten noteren. Voor alle “rouveense” toeschouwers gebeurde dit gelukkig niet.
Dit was grotendeels te danken aan de fantastische reddingen van keeper Raymond Kooiker. Hoe hij de reddingen alle verrichtte is niet belangrijk: “Hij deed het ! ” Hierdoor kon na het laatste fluitsignaal van de voortreffelijk leidende scheidsrechter de definitieve eindstand op het scorebord genoteerd worden. 0-1, oftewel winst voor SC Rouveen JO-19 en daarmee het behaalde kampioenschap.
Na afloop werd het kampioenschap uiteraard uitvoerig gevierd.
Van deze kant ook de felicitaties voor het behaalde kampioenschap. Wetende en ook uitgesproken door trainer Harold Hulst, dat dit geen makkie was. Veel spelers moesten gedurende deze competitie worden “uitgeleend” aan het eerste door diverse blessures in de selectie.
Een reden temeer om het resultaat als een groot compliment te beschouwen voor spelers en staf van dit team –> “WE DID IT TOGETHER” , de slogan voor SC Rouveen.