WERKENDAM – 1 juni 2023 –  Per 1 april 2023 is Stichting ESM ondergebracht bij Stichting Stéphanos. Stichting ESM zal de ondersteunende werkzaamheden aan de Ebenezer School in Nkhoma (Midden-Malawi) voortzetten als werkgroep van Stéphanos, waarbij na volledige integratie Stichting ESM als stichting zal worden ontbonden. De werkgroep is door deze integratie onderdeel van Stichting Stéphanos geworden. Na een gedegen voortraject is het moment gekomen dat het werk van Stichting ESM verder zal gaan onder de vlag van Stichting Stéphanos.

Johan van der Ham, directeur/bestuurder Stichting Stéphanos: “Als Stéphanos vinden we het fijn dat we ESM hiermee continuïteit kunnen bieden door gezamenlijk op te trekken. ESM doet mooi werk, zowel hier als in Malawi. M.b.t identiteit verstaan we elkaar en de liefde voor het werk onder kinderen in Malawi verbindt ons. Wij hopen en bidden dat deze stap een gezegende uitwerking mag hebben.”

De christelijke basisschool Ebenezer werd opgericht in 2008 en heeft zo’n 400 leerlingen.

Stichting ESM heeft als doelstelling om kinderen in Malawi goed onderwijs te bieden vanuit een christelijke levensvisie. Dit wordt gedaan middels het werven en beheren van fondsen voor de bouw en onderhoud van de Ebenezer School, het begeleiden van het bouwproject (met lokale mensen en materialen) en het beheren van het Nederlandse sponsorprogramma voor de Ebenezer School.

Stichting Stéphanos heeft als doelstelling om hulp te bieden aan de meest kwetsbaren in Malawi en Zambia, namelijk (wees-)kinderen. Ook hun familie en dorpsgenoten profiteren hiervan. In Malawi ligt bij het werk de focus al meer dan 30 jaar op diaconaal werk en onderwijs, met de Bijbel in de hand. Het doel van het verschaffen van hulp in Malawi, is het bevorderen van zelfstandigheid en vermijden van langdurige afhankelijkheid. In Zambia zijn de werkzaamheden hoofdzakelijk gericht op evangelisatie.

Foto boven: Ebenezer School Nkhoma / © Stichting Stéphanos