Snelheid, behendigheid en spannende finishes op wieltjes, dat kregen we zaterdag 20 mei te zien bij Skeelerclub Oldebroek. Op de skeelerpiste werd de vierde landelijke competitiewedstrijd verreden.

De dag startte met 500m. Via series en halve finales, kwamen in elke finale vier sporters tegen elkaar uit. Met name bij de heren senioren was er spektakel door de behendigheid van de broers Schipper. Een overstapje naar rechts en vervolgens naar links waardoor hij vanuit positie 3 de koppositie pakte. In de volgende ronde springt zijn broer tussen twee rijders door. Het leverde de broers Rick en Kay Schipper plek 1 en plek 2 op. Bij de dames pakte Jet Fransen de winst.

Daarna volgden de zware afvalkoersen. Wanneer de bel klinkt, valt bij de volgende doorkomst de laatste rijder af. Door het hoge tempo aan de voorkant verlieten rijders al voordat de afvallingen starten de strijd. De rijders die overbleven maakten er spectaculaire finales van. Het was telkens lastig te zien als toeschouwer wie nu de laatste rijder was die afviel. Gelukkig was dit voor de jury wel snel duidelijk. Bij de heren senioren ging de winst naar Kay Schipper voor Crispijn Ariëns en Luc ter Haar. Bij de dames naar Sofia Schilder.

Bij de wedstrijdcategorie dames Kadetten (14-15 jarigen) namen Merel Smit (Zwolle), Kyra Kamstra (Hattem) en Joanne Hendriksen namens Skeelerclub Oldebroek deel. De dames eindigden netjes in de middenmoot van het peloton. Bij de heren Kadetten nam Nick Hendriksen deel.

De volgende grote wedstrijd in Oldebroek is de landelijke marathonfinale. Deze is gepland op zaterdag 26 augustus.

Foto © Jannes Wolff / dames kadetten met Kyra Kamstra in Skeelerclub Oldebroek tenue (zwarte helm, witte mouw, nr. 396)