ANWB AutoMaatje, meer dan een vrijwillige chauffeur

Ook in Staphorst zijn er veel mensen aan huis gebonden doordat vervoer lastig is. Mede hierdoor komen velen van hen nauwelijks nog uit hun huis en kunnen zij in een isolement raken. Wij richten ons op buurtgenoten voor wie het lastig is om vervoer te regelen. En voor wie geen beroep kan doen op vervoer met indicatie.

ANWB AutoMaatje biedt mensen de gelegenheid weer deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Als vrijwilliger vervoer je met je eigen auto minder mobiele plaatsgenoten naar hun bestemming, bijvoorbeeld naar het ziekenhuis, fysiotherapeut, de dokter of de tandarts. Maar men kan ANWB AutoMaatje ook inschakelen om koffie te drinken in de stad, familie of kennissen te bezoeken, naar de kaartclub of de kapper te gaan of om nog zelf de boodschappen bij de buurtsupermarkt te kunnen doen. Onderweg heb je een praatje en waar nodig bied je de helpende hand, bijvoorbeeld bij het tillen van boodschappen. De professionals van ANWB en Stichting Welzijn Staphorst bieden het AutoMaatje platform waarop dit duurzaam mogelijk is. De ANWB biedt ANWB AutoMaatje aan vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, je hoeft geen ANWB-lid te zijn.

 

Wil je ook eenAutoMaatje worden voor minder mobiele plaatsgenoten?

Je ontvangt als vrijwilliger een kleine vergoeding per kilometer plus eventuele parkeerkosten. De kilometervergoeding staat vermeld op de website: www.anwb.nl/automaatje.

Je auto dient APK-gekeurd te zijn en minimaal een WA-verzekering met inzittenden dekking te hebben. Vrijwilligers moeten een Verklaring Omtrent Gedrag kunnen overleggen en deze wordt geregeld en vergoedt door de welzijnsorganisatie.

Bel ANWB AutoMaatje Staphorst 06 – 518 008 55 of mail automaatje@sws-staphorst.nl om je aan te melden als vrijwilliger.

Kijk op www.sws-staphorst.nl/automaatje voor meer informatie.