Iedereen is welkom op zaterdag 10 juni 2023  tussen 12.00 – 16.00 uur tijdens het Olde Maten Event bij de Veldschuur. Ontdek en beleef dan al het moois en lekkers van de Olde Maten.

Het Event staat bol van de activiteiten. Er zijn wandeltochten onder leiding van de boswachter en de agrarische natuurvereniging. Stichting Erfgoed Zwartewatersklooster vertelt over de historie van het gebied. Er wordt een splinternieuwe beleef-app voor de jeugd onthult, en de landschapsbiografie van de Olde Maten wordt gepresenteerd.

Gedurende de middag is de streekmarkt met lokale producten een belangrijk en smakelijk onderdeel van het programma. Ben je producent van streekproducten rondom de Veldschuur? Meld je dan aan via info@veldschuur.net, want wellicht is er nog een plekje beschikbaar voor je op de streekmarkt.De organisatie van dit Event is in handen van de gebiedsalliantie Samenwerking Olde Maten, bestaand uit: Agrarische Natuurvereniging Horst en Maten, Staatsbosbeheer, Stichting Erfgoed Zwartewatersklooster en Stichting Vrienden van de Olde Maten (Veldschuur).

De toegang tot het Olde Maten Event is gratis en heel goed te bereiken op de fiets!