Op donderdag 27 april (Koningsdag) organiseerde de werkgroep Stéphanos haar inmiddels bekende en traditionele autopuzzeltocht weer. Dit jaar waren er, anders dan voorgaande edities, twee routes. Naast de ‘standaard’ route was er ook een kortere route samengesteld. Ideaal voor gezinnen met kinderen. Ook dit jaar was de autopuzzeltocht weer een geliefd item in de agenda van velen; maar liefst 159 auto’s schreven zich in. De standaard route ging door Drentse dorpen en had een rustpunt bij tuincentrum Huis en Tuin in Hoogeveen, waar een deel van de parkeerplaats ter beschikking werd gesteld. Onder het genot van een kop koffie of thee, of wat fris drinken kon men hier een korte pauze inlassen. Een mooie bijkomstigheid waren de opstijgende vliegtuigen op vliegveld Hoogeveen. Het eindpunt van beide routes was Talen Tools in Staphorst. Hier konden de kinderen o.a. spelletjes doen en kon er gekleurd worden.
Inmiddels zijn de antwoorden nagekeken en zijn voor de standaard route de volgende winnaars naar voren gekomen:
– Fam. H. Mussche
– Fam. A. de Boer
– Ingrid Brand
– Fam. J. Kooistra
Ook voor de kortere route zijn een aantal winnaars gekozen:
– Cobart Bloemhof
– Yannick Veijer
– Judith Bijker
Al met al kijkt de werkgroep Stéphanos tevreden terug op deze mooie middag en worden de deelnemers hartelijk bedankt voor hun deelname. De opbrengst deze dag is ruim € 2500. Hiermee steunen de deelnemers het werk van Stéphanos.
In het Afrikaanse land Malawi wonen zo’n twee miljoen weeskinderen, hun toekomst is zeer onzeker. Stichting Stéphanos werkt aan de toekomst van die kinderen. Die dagelijks voortdurende zorg is voor de stichting  alleen waardevol als ze gegeven wordt vanuit de Bijbelse opdracht en als de Bijbelse boodschap in haar programma’s doorklinkt. Stéphanos helpt weeskinderen met onderwijs, voedsel, kleding, medische zorg en opvoeding. Op dit moment is de nood hoog in Malawi, vanwege de overstromingen midden maart. Stéphanos probeert hier ook hulp te bieden daar waar het nodig is. 
Daarnaast heeft Stéphanos in 2011 en project in Zambia overgenomen. De organisatie ziet het als haar missie om mensen in nood te helpen door lichamelijke, materiële en geestelijke hulp te bieden en richt zich vooral op kinderen en ouderen in de omgeving van het stadje Petauke in de Oostelijke Provincie van Zambia.