Met de slogan IJHORST BESPAART  helpt Energiecoöperatie IJhorst Energie woningeigenaren in IJhorst op weg met het verduurzamen van hun woning. Dit om minder afhankelijk te worden van het dure aardgas en een steentje bij te dragen aan het milieu. In 2022 zijn de eerste twee groepen woningeigenaren gestart en dit voorjaar start een derde groep met een informatiebijeenkomst op donderdag 9 mei.

Door de hoge en wisselende energiekosten is het voor woningeigenaren interessant hun huis te verduurzamen. Veel mensen denken aan de aanschaf van een warmtepomp. Is dat meteen de beste oplossing? Of zijn er andere bespaarmogelijkheden die je beter eerst kunt doen? Ook met kleine stappen kun je veel bereiken. IJhorst Energie geeft gratis hulp om hierin goede keuzes te maken en tot actie over te gaan.

Je kunt je huis verduurzamen met bijvoorbeeld isolatie, ventilatie, zonnepanelen, (hybride) warmtepomp en lage temperatuur verwarming. Tijdens de bijeenkomst van IJhorst Energie wordt verteld hoe je dat slim aanpakt en welke mogelijkheden, voordelen en subsidies er zijn. Deelnemers krijgen een gratis energieadvies van een erkende energieadviseur aangeboden. Daarmee komen de mogelijkheden voor de eigen woning helder in beeld. Met een aanmoediging om de adviezen ook echt uit te voeren. Als dat gebeurt kan het gas en geld besparen echt beginnen. De eerste deelnemers hebben al stappen gezet en besparen nu.

Deze bijeenkomst maakt deel uit van een project van IJhorst Energie om gedurende langere periode inwoners te helpen hun huis te verduurzamen. Met informatie, praktische hulp en het wegnemen van drempels. Daarmee wordt IJhorst steeds minder afhankelijk van aardgas en wordt bespaart op energiekosten.

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 9 mei om 19.30 uur in dorpscentrum De Poele. Meer informatie is te vinden op www.ijhorstenergie.nl en aanmelden kan bij info@ijhorstenergie.nl.