Ruim twee jaar geleden, toen Staphorst opzoek ging naar een burgemeester, gaven inwoners aan wat ze van hem of haar verwachten. ‘Een goede en integere bestuurder, die er voor alle inwoners is’, ‘Iemand die boven de partijen staat en verbindend is’, kwam onder andere uit de enquête destijds. Albert Bartelds, geboren in Rouveen ging over het burgemeesterschap in gesprek met burgemeester Jan ten Kate in de studio van de lokale omroep DNO Media. Dit gesprek is opgenomen en te beluisteren als podcast hier….


‘Teruggeven aan inwoners wat je doet’
Burgemeester Jan ten Kate: “Ik vind het als burgemeester belangrijk om te laten zien wat je doet. Met deze podcast wil ik dat graag aan de inwoners van Staphorst laten weten.” Het komende jaar worden in totaal vijf gesprekken opgenomen over het werk, ontmoetingen en ontwikkelingen in de gemeente.

Onderwerp van gesprek in de eerste podcast
In deze eerste podcast vraagt Albert Bartelds meer over de rol van een burgemeester en de impact van de Provinciale verkiezingen voor de gemeente. Jan ten Kate vertelt over de bijzondere ontmoetingen die hij had met jongeren in een keet, met bruidsparen en nieuwe inwoners. Ook blikt de burgemeester met Albert Bartelds vooruit.

Het gesprek wordt muzikaal omlijst door het nummer ‘Hier vuul ik meej thuus’ van Alfred en Jaap Roo uit Rouveen. Burgemeester Jan ten Kate geeft in het gesprek aan, graag naar podcasts te luisteren. Bijvoorbeeld naar Barre Beukers en De Nedersaksen. In deze laatste podcast is Albert Bartelds ook te horen samen met Hendrik Jan Bökkers, waarin ze verschillende gasten ontvangen.

Suggesties?
Inwoners die suggesties hebben voor de podcast met burgemeester Jan ten Kate kunnen dit mailen aan communicatie@staphorst.nl