De Open Dag die de Kleindiervereniging SKV samen met Farmshop Huisman hebben georganiseerd was een groot succes. Heel veel kinderen met ouders en grootouders kwamen een kijkje nemen. Keurmeester Gerrit Grooten uit Drachten was de hele dag druk in de weer om alle konijnen en cavia’s te beoordelen. En ook om de kinderen te leren hoe je Flapje en Vlekje de nagels kunt knippen.

Aart van der Streek had als eierkeurmeester de opdracht om de ingezonden eieren zowel in- als uitwendig te keuren. Afgelopen zaterdag was de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd. Liefst 125 kinderen hadden hele tekeningen ingediend.

De winnaars in de jongste leeftijdsgroep waren Merel Crediet en Julia Hoeve, Mark Bloemert en Nathen van den Berge (6 j), Lisa Russcher (9 j), Laurence Bouwman (7 j), Marleen Russcher (12 j) en Wilco Ruitenberg (11 j). De kinderen waren wat blij met de cadeaus die beschikbaar waren gesteld door Farmshop Huisman.

Bij de eierkeuring was het Gouden Ei voor Gerard Schenkel met Barnervelder. Roelof Tuin had met z’n Amrock de 2e prijs en Jan Slager wist met z’n Friese Geelwitpel de 3e prijs te bemachtigen.