Dit jaar wordt de Zwem4daagse voor de 47e keer in zwembad “De Broene „Eugte” te Staphorst georganiseerd. Je kunt banen zwemmen op dinsdag van 13.15 uur tot 21.00 uur, op woensdag t/m vrijdag van 7.00 tot 8.00 uur en van 13.15 tot 21.00 uur (donderdagavond stopt de Zwem4daagse om 19.00 uur i.v.m. Dodenherdenking) en op zaterdag van 13.15 tot 16.00 uur. Het banen zwemmen is in het grote binnenbad. Na het banen zwemmen kun je vrij zwemmen en spelen in het instructiebad met glijbaan en op het buitenterrein. De avonduren zijn over het algemeen wat rustiger. Tijdens de ochtenduren is het enkel baantjes zwemmen en is er geen mogelijkheid tot vrijzwemmen.

2000 meter zwemmen
Bij de Zwem4daagse moet je een afstand van 500 meter per dag zwemmen. Dit mag in een zwemslag naar keuze en in je eigen tempo. Je mag natuurlijk af en toe rusten, maar het bad niet verlaten. Heb je in vier dagen tijd 2000 meter gezwommen dan ontvang je een fraaie herinneringsmedaille. Zaterdag moet je verplicht zwemmen, omdat dan de medaille-uitreiking zal plaatsvinden. De medaille dient voor 15.45 uur opgehaald te worden zodat iedereen op tijd bij de afsluiting kan zijn.

Thema „boerderij‟ met spelletjes en leuke activiteiten
Dit jaar is het thema de boerderij. Gedurende de hele week worden er diverse spelletjes en activiteiten georganiseerd aan de hand van het thema. Zoals gebruikelijk is ook het WNF weer aanwezig met een stand en activiteiten. Zij hebben dit jaar de olifant als thema en zullen hier alles over kunnen vertellen. Na het verplichte banen zwemmen mag er (behalve ’s ochtends) gespeeld worden in het instructiebad of op het buitenterrein. In de snackkeet zijn diverse warme en koude lekkernijen te koop. Zaterdagmiddag wordt deze week om 16.15 uur afgesloten en natuurlijk wordt dan ook de traditionele verloting georganiseerd, waarbij je deelnemerskaart je lot is.

Opgave en kosten
Bij opgave t/m 1 mei 2023 kost deelname € 8,50. Let op: bij deze voorinschrijving gaan we er wel vanuit dat je direct contant betaald. Opgave op 2 en 3 mei 2023 is ook mogelijk, dan betaal je € 9,50. Woensdagavond sluit de inschrijving. Deelnameformulieren kun je inleveren en betalen aan de kassa van het zwembad. Let op: alleen contant betalen, of middels een qr code. Voor deelname moet men in het bezit zijn van een zwemdiploma.

Bij dit inschrijfformulier zit een kleurplaat. Lever deze in bij het zwembad, uiterlijk donderdag 4 mei 2023. Deze hangt dan de hele week verder in het zwembad. De mooiste tekening maakt kans op een mooie prijs.
De Zwem4daagse wordt ook dit jaar weer georganiseerd door Reddingsbrigade Staphorst in samenwerking met het zwembadpersoneel. Voor de laatste ontwikkelingen en informatie zie de site van Reddingsbrigade Staphorst (www.reddingsbrigadestaphorst.nl) of volg ons op Facebook/Instagram.

Foto’s © Jan Tuin