Wandel mee op zaterdagochtend 15 april langs de historische kerkenpaden van Staphorst. Onder leiding van lokale gids Jouk Huisman kom je alles te weten over het ontstaan van deze kerkenpaden en de bijzondere natuur en geschiedenis.

Een wandeling vol verhalen
De dorpen Staphorst en Rouveen zijn in het verleden een aantal keren verplaatst. Tijdens de wandeling zie je nog de oude kerkheuvels liggen. De wandeling voert langs bossen, oude dijken, zandpaden en oude erven, en start bij een wel heel bijzondere klokkenstoel.
Jouk neemt je mee in de bewogen geschiedenis van de locaties waar je langs loopt. Je wandelt langs voormalige werkkampen tijdens de tweede wereldoorlog en plekken waar de soldaten van Napoleon hebben gelegerd. Hij vertelt je het verhaal van de ooievaar die een kerk deed afbranden en laat je met een nieuwe blik kijken naar je omgeving.

Reserveer je plek
De wandeling start bij Olde Kerkhofsweg Staphorst, bij de Klokkenstoel. De starttijd is om 10:00 en de wandeling is ongeveer 2 kilometer. Volgens de weerberichten van 13 april blijft het zaterdag droog.
Er is ruimte voor maximaal 30 wandelaars. Aanmelden kan hier….