Op donderdag 27 april 2023 is het weer Koningsdag 2023. Het volgende staat op het programma: 

9.00u Optocht met versierde fietsen
Om 9u starten we Koningsdag 2023 met een optocht met versierde fietsen door Staphorst. De mooiste versierde fietsen krijgen een prijs! Je bent van harte welkom!  

10.00u Aubade en Familiemorgen
Om 10u – dus een half uurtje later dan u gewend bent –  vindt de Aubade plaats met aansluitend een toespraak van burgemeester Jan ten Kate.  Na afloop van de aubade start traditiegetrouw de Familiemorgen, met speelattracties en springkussens. Uiteraard is er weer een koffie-terras beschikbaar.

13.30u Koninklijke Hap en Trap Fietstocht
Vanaf 13.30u kunt u starten met onze Hap en Trap fietstocht. Dit jaar gaat de fietstocht richting De Wijk en IJhorst. De tocht ruim 30 kilometer lang. Onderweg zijn er twee tussenstops  voor een consumptie. De fietstocht eindigt bij Cafe Restaurant Spoorzicht. 

18.00u Indoor Lasergamen
‘s Avonds gaan we Indoor Lasergamen in de sporthal van Staphorst. Let op: deelname is alleen mogelijk door middel van voorinschrijving op maandagavond 24 april 2023, vanaf 19.00u, in de Sporthal van Staphorst. Vol=vol. Er zijn vier verschillende leeftijdscategorieën van 8-9 jaar, 10-11 jaar, 12-16 jaar en 16+ jaar. Binnen elke leeftijdscategorie worden er wedstrijden van 15 minuten georganiseerd. Leden doen gratis mee, niet-leden betalen 5 euro. 

 Gratis deelname voor leden
Als lid kunt u op Koningsdag de kaarten voor gratis deelname  voor de Familiemorgen ophalen bij onze stand op het Markplein. Om  te voorkomen dat u op Koningsdag in een wachtrij moet staan kunt u deze kaarten ook alvast ophalen op maandagavond 24 april en dinsdagavond 25 april tussen 19u en 20u in de Sporthal van Staphorst. Voor deelname aan de Hap en Trap-fietstocht kunt u zich gewoon op Koningsdag melden vanaf 13.30u op het Marktplein. 

Bent u (nog) géén lid van de Oranjevereniging dan kunt u een deelnamekaart op Koningsdag op het Markplein kopen of natuurlijk alsnog lid worden van de Oranjevereniging.  

Sponsoren
Koningsdag wordt ieder jaar mede mogelijk gemaakt door sponsoring van vele bedrijven in de gemeente Staphorst. We willen onze trouwe sponsoren heel erg bedanken voor hun (financiele) ondersteuning. 

Tot 27 april 2023!