Staphorst-Rouveen –  Vele vrijwilligers hebben in de week van 27 maart tot 1 april een collecte gehouden voor ZOA in Staphorst en Rouveen. De opbrengst van € 3791,00 in Staphorst en €1852,00 in Rouveen (totaal €5643,00) wordt gebruikt om slachtoffers van natuur- en oorlogsgeweld te ondersteunen. ZOA verleent noodhulp op plekken waar de nood het hoogst is, maar werkt ook aan wederopbouw. 

Ruim 13.000 vrijwilligers hebben ook dit jaar weer gecollecteerd voor stichting ZOA. De hulp van ZOA aan slachtoffers van natuur- en oorlogsgeweld is hard nodig. Wereldwijd zijn circa 83 miljoen mensen op de vlucht. Hun leed is onbeschrijflijk groot. Niet alleen de Oekraïners zijn alles kwijtgeraakt en hebben dringend hulp nodig, maar ook miljoenen andere vluchtelingen, bijvoorbeeld in Colombia, Irak en Ethiopië. Het geld dat tijdens de collecteweek opgehaald is, is bestemd voor vluchtelingen uit Oekraïne én voor vluchtelingen in de andere crisisgebieden waar ZOA werkzaam is. Denk hierbij aan voedsel, schoon drinkwater, dekens, hygiëneartikelen en onderdak. Daarnaast worden ze geholpen om ook na een ramp hun leven weer op te bouwen.

ZOA bedankt alle collectanten in Staphorst en Rouveen en iedereen die heeft gegeven. Heeft u de collectebus gemist? U kunt ook doneren via https://steun.zoa.nl/donatie.