De ringslang in Overijssel kan wel wat extra ondersteuning gebruiken. Tijdens de Groene Karavaan in Noordwest Overijssel maken we daarom broeihopen voor o.a. de ringslang en jij kan helpen!

Wat staat je te wachten?
Tijdens deze workshop in Rouveen vertellen Jeroen Bredenbeek van Staatsbosbeheer en ecoloog Douwe Schut van de provincie meer over de ringslang én het waarom het zo belangrijk is broeihopen te maken. Daarna ga je zelf aan de slag! Er wordt voor voldoende materiaal gezorgd om tijdens de workshop meerdere broeihopen te maken.

Waarom zijn broeihopen belangrijk voor de ringslang?
Een ringslang heeft in de zomer een warme plek nodig om eieren uit te laten komen. Een broeihoop zorgt precies hiervoor. Het organische materiaal in de broeihoop verteert, wat maakt dat er warmte vrijkomt. Zo wordt het voor de ringslang een perfecte plek om eieren af te zetten. Rond augustus en september is het vervolgens de beste tijd om de slangetjes te zien. In het najaar kun je de broeihoop zelfs openmaken om te kijken of er eierschalen in liggen, dan weet je meteen of deze in gebruik is geweest!

Meld je aan!
Ben jij een natuurliefhebber en vind je het leuk om de handen uit de mouwen te steken?
De workshop duurt ongeveer twee uur en wordt gehouden op zaterdag 15 april vanaf 10 uur. Het startpunt is bij de Veldschuur in Rouveen, Wijkweg 2, 7954 HP Rouveen. Meld je aan en wij zorgen dat er voldoende materiaal beschikbaar is zodat iedereen broeihopen kan maken. Aanmelden kan hier…