Woensdagavond 19 april is Henk Schra te gast in het VerhalenCaféNieuwleusen in Kulturhus de Spil. Henk Schra neemt de bezoekers mee in de wereld van de schaats- en skeelersport.

Schra is geboren en getogen in Staphorst en woont in Nieuwleusen. Zelf beoefende Schra jarenlang de schaats- en skeelersport waarbij zijn voorkeur ging naar de langere afstanden. Hij heeft veel marathon wedstrijden gereden in de tijd dat ook Dries van Wijhe en de gebroeders Ruitenberg op het ijs stonden. Als bouwvakker maakte hij al snel de switch naar eigenaar van een schaats- en skeeler speciaalzaak in Oldebroek. In de loop der jaren werd Stouwdam sport een begrip onder de schaatsers en skeeleraars Sinds de verhuizing naar Wezep zijn daar ook racefietsen en mountainbikes aan toegevoegd.

Vijf jaar geleden werd Schra benaderd door Gerard van Velde om teammanager te worden van zijn schaatsteam dat verder ging onder de naam Reggeborgh. Vanaf die tijd is het schaatsteam gegroeid van zes naar ruim 25 langebaan schaatsers en 6 marathonschaatsers,  heeft het team veel topschaatsers onder de hoede zoals Patrick Roest, Femke Kok, Kjeld Nuis en Stefan Westenbroek uit Ommen. Als teammanager heeft hij de schaatsers van zijn team vele medailles zien winnen op ijsbanen over de hele wereld. Het belooft een boeiende avond te worden voor iedereen die geïnteresseerd is in schaatsen, skeeleren en fietsen. Veel leuke verhalen van iemand die de sport door en door kent en er voor moet zorgen dat binnen het team alles op rolletjes verloopt.

 Is er nog toekomst voor de schaatssport in Nederland, nu er steeds minder ijs is in de winters en wat moet er gebeuren om het inline skaten, zoals skeeleren tegenwoordig heet, weer populair te maken. Natuurlijk ontbreekt een professioneel schaatspak deze avond ook niet en kan men ook de werking van de klapschaats zien.

Het VerhalenCafé opent om 19.30 uur de deuren en Henk Schra zal van 20 tot 22 uur zijn verhaal doen, onderbroken door een korte pauze. De entree is gratis, maar de organisatie wil wel graag weten hoeveel stoelen er ongeveer klaar moeten staan, dus als het kan meld u aan via het aangemaakte evenement m.b.t. de komst van  Henk Schra naar het VerhalenCafé op de facebookpagina van Kulturhus de Spil of via: Verhalencafenieuwleusen@gmail.com