Een top dag, dit mogen we wel stellen dit voor onze deelnemers en vrijwilligers. Dinsdag 4 april zijn we dan ook in de bus met een groep van ruim 60 deelnemers en vrijwilligers naar het Twents-/Oranjemuseum in Diepenheim geweest.                                                                                                                                  De vrijwilligers vertrokken met de deelnemers precies om 10.30 uur vanaf de parkeerplaats bij De Bron richting Diepenheim via een prachtige binnendoor route. Ook het weer hadden we mee, prachtige zonnige dag.

(De Zonnebloem is een landelijke vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor het welzijn van mensen met een fysieke beperking door leeftijd, ziekte of handicap)

Het museum is ingericht met een collectie van ruim 2000 bijzondere oranje items. Een ander onderdeel van het museum is Twents boerenantiek, over plaatselijke volksgebruiken en tradities zoals die eeuwenlang in en rond Diepenheim hebben gegolden en soms nog gelden. De één vond de oranje collectie prachtig, een ander had meer met het Twents boerenantiek. Tijdens ons bezoek werd ruim aandacht besteed aan de historie van het Oranjehuis, de Twentse tradities, volkscultuur en de ontstaansgeschiedenis van het museum.

Bij aankomst rond 12 uur werden we hartelijk verwelkomt en een lunchpakketje werd uitgedeeld en genuttigd. Daarna werden de deelnemers in twee groepen verdeeld om te luisteren naar prachtige verhalen en daarna kon men het museum bezichtigen en vragen stellen. Inmiddels werden de kopjes klaargezet voor koffie/thee met een lekker Amalia gebakje. Rond half vier werden we hartelijk uitgezwaaid en vertrokken we naar Restaurant Mölnhöfte om een avondmaaltijd te nuttigen wat eenieder goed deed smaken.

Om zes uur zijn we vanuit Diepenheim met zijn allen weer richting Staphorst vertrokken via een andere binnendoor route waar we rond 19.30 uur weer aan kwamen. Een aantal deelnemers waren best wel een beetje vermoeid na zo’n lange dag maar het doel was, en hopelijk zijn we daarin geslaagd, om ze een leuke dag te bezorgen.