Het 2de Staphorster senioren tafeltennisteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde vrijdagavond thuis tegen het 3e team van DTV ’84 uit Dalfsen. Nico Drost, Jennieke Krale en Simone van den Berg hadden er zin in. Nico begon zijn eerste enkelpartij tegen Matthé Schuurmans. In deze partij scoorde Nico zijn eerste winstpunt. Jennieke kwam daarna in haar eerste enkelpartij tegenover Marjolein Boerdijk te staan, zij verloor in vier games.

Voor Simone had er in haar eerste enkelpartij wel iets meer ingezeten, Patrick Ton was haar net iets te slim af. In het dubbel wisten Nico en Jennieke orde op zaken te stellen, in drie games waren zij te sterk tegen Marjolein en Patrick. Daarmee kwam de tussenstand op 2-2 te staan. Ook in zijn tweede partij wist Nico tegen Patrick de winst naar zich toe te trekken. In zijn derde en laatste partij van de avond stuitte Nico op Marjolein, die het Nico behoorlijk moeilijk maakte. In de vijfde game gaf Nico moegestreden de “pijp aan Maarten”, Marjolein won in de vijfde game met 5-11. Jennieke moest in haar tweede en derde partij alle zeilen bijzetten. In deze adembenemende partijen ging zij tweemaal met de winst aan de haal. Simone kwam in haar resterende partijen helaas niet tot winst. Uitslag, een 5-5 gelijkspel.

Ook de heren van het 1ste Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelden vrijdagavond thuis, zij kwamen uit tegen het 4e team van Pearle Wezep. De verwachtingen waren niet al te hoog gespannen, want Pearle Wezep stond in de poule in de bovenste regionen. Jeroen Delhaas, Albert Kuiper en Sibrand Hassing waren positief gestemd, maar kregen het behoorlijk moeilijk. Jeroen beet de spits af, hij kreeg in zijn eerste enkelpartij tegen Gerrit van de Poll “loon naar werken”. In de vijfde game ging Gerrit door de knieën. Albert was tegen Wilbert de Groot een eind op weg om een succesje te boeken, maar verknoeide zijn voorsprong in de vierde game. Sibrand zat het tegen Elbert van Boven ook niet mee en moest in zijn eerste enkelpartij het hoofd buigen. Het dubbel werd een regelrechtige kraker, Albert en Sibrand wisten nipt deze partij in hun voordeel te beslissen. Hierna zat het de Staphorster spelers niet mee. Albert en Sibrand wonnen elk nog eenmaal een enkelpartij, meer punten zaten er voor Staphorst 1 helaas niet in. Uitslag, 4-6 voor Pearle Wezep 4.