Het luchtballonnenfestival in Staphorst groeit ook dit jaar weer door. Na vier voorgaande edities van een enkele dag, staat de Balloonfair dit jaar voor 6 en 7 juli op het programma. Het weekend wordt spetterend afgesloten met een indrukwekkende Night Glow.

Met de uitbreiding van het evenement naar een tweedaags festijn, is er voor de organisatie van Balloonfair Staphorst nog meer ruimte ontstaan voor een spectaculaire show. Per avond stijgen er maximaal 35 luchtballonnen op. Door de stap naar een tweedaagse is er ook meer ruimte voor passagiers. Je hebt dit jaar dus een grotere kans om nog een kaartje voor in de luchtballonmand te scoren. Is het slecht weer tijdens de Balloonfair? De organisatie houdt zaterdag 8 juli achter de hand om alle ballonvaarten uit te kunnen voeren. Het lustrum van de Balloonfair Staphorst vindt, net als vorig jaar, plaats rond de Manege RV-Staphorst.

Special shapes
Naast de gangbare standaard luchtballonnen, brengt de Balloonfair ook dit jaar weer originele luchtballonnen naar Staphorst. Deze luchtballonnen vallen op door de vorm en grootte. Kijk bijvoorbeeld niet raar op als je ineens een motor of piepkuiken boven je ziet hangen. Enkele van de special shapes zijn ’s avonds laat ook terug te zien bij de Night Glow. Een spetterende lichtshow, waarbij er een samenspel staat van de luchtballonvlam en de tonen van de muziek.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Volg dan de accounts van Balloonfair Staphorst op Instagram en Facebook. Tickets voor de Balloonfair zijn verkrijgbaar via www.balloonfair-staphorst.nl.

Foto © Yorben de Lange