Als blijk van waardering voor hun lange politieke staat van dienst ontvingen Dirk van Dijk (SGP), Jacob Spiker (CDA) en Lex Schukking (VVD) dinsdagavond 28 maart een Koninklijke onderscheiding. Vanaf nu mogen zij zich ‘lid in de Orde van Oranje Nassau’ noemen. 

Bijna 29 jaar Statenlid
Dirk van Dijk maakte sinds 1994 deel uit van Provinciale Staten in Overijssel en was daarmee de nestor van de Staten. In de afscheidsvergadering sprak de Commissaris van de Koning Andries Heidema hem toe met de woorden: “We zullen je missen. Je droge humor, je kennis, je hulpvaardigheid en je vermogen tot samenwerking en verbinding.”

Erepenning
Tevens ontving Dirk van Dijk ook nog de eerste provinciale erepenning Overijssel. Een penning voor personen en organisaties die hebben bijgedragen aan de kwaliteit en uitstraling van de provincie.

Jarenlange volksvertegenwoordigers
Jacob Spiker en Lex Schukking kregen een Koninklijke Onderscheiding voor hun werk als volksvertegenwoordiger. Na jarenlang in de gemeenteraad actief te zijn geweest, hebben zij zich de afgelopen periode ingezet voor de provincie.

Afscheid voor 33 Statenleden
Dinsdag nam de provincie in een speciale Provinciale Statenvergadering afscheid van 33 vertrekkende Statenleden. Dat is twee derde van de in totaal 47 leden die de Provinciale Staten in Overijssel hebben. Woensdag 29 maart vindt de installatievergadering van de nieuwe Statenleden plaats.

Op de foto van links naar rechts: Jacob Spiker, Dirk van Dijk, Lex Schukking (foto: Provincie Overijssel)