Aanstaande zaterdag is het zover! De eerste editie van de Staphorst Diekloop! Deze hardloopwedstrijd over de ‘diek’ dwars door de gemeente Staphorst gaat van de Lichtmis via de Oude Rijksweg en de Gemeenteweg naar Halfweg. De start om 14.00 uur is ter hoogte van Garagebedrijf Korterink en de finish is bij Eetcafé Het Vergulde Ros. De afstand is exact 12 kilometer. Klik hier voor het parcours

Inschrijven
De limiet is gesteld op 500 deelnemers. Er zijn nog enkele startbewijzen te verkrijgen. Vol is vol, er wordt geen reservelijst aangelegd. Het inschrijfgeld bedraagt € 14,-. Daar zit bij inbegrepen: startnummer, huur chip, vervoer van een tas van start naar finish, verzorging onderweg en bij de finish. Alle deelnemers ontvangen bij de finish een prachtige medaille ontworpen door de IJhorster kunstenares Joke Alpenier. Klik hier om je in te schrijven

Tijdregistratie
De Staphorster Diekloop werkt met het IPICO Sports tijdregistratiesysteem. Het voordeel van dit systeem is de accurate tijdwaarneming en de mogelijkheid voor een razendsnelle verwerking van de tijden. Het is een internationaal gebruikt systeem, onder andere gebruikt bij de marathons van London en Tokyo. De uitslagen worden gepubliceerd op www.uitslagen.nl.

De chip wordt d.m.v. een tiewrap aan de veters bevestigd. Er kan niet met eigen chip gelopen worden. Na de wedstrijd dient de chip weer ingeleverd te worden. Voor een verloren chip wordt € 5,00 in rekening gebracht.

Verzorging
Langs het parcours is een water-/sponspost en bij de finish ontvangt iedere deelnemer een flesje sportdrank of water en fruit.

Omwonenden/verkeersmaatregelen
De overlast voor omwonenden en het overige verkeer zal tot een minimum beperkt worden. De deelnemers dienen aan de rechterkant van de weg te lopen, uitgezonderd de eerste 600 meter (deelnemers lopen hier op het vrijliggende fietspad links van de rijbaan). Op de Oude Rijksweg en de Gemeenteweg is vanaf 14.00 uur tot het moment dat de laatste loper voorbij is, alleen eenrichtingsverkeer mogelijk (in tegengestelde richting). Tientallen fietsende verkeersregelaars zullen het verkeer indien nodig laten stoppen bij zijwegen en uitritten. Aanwijzingen van de verkeersregelaars dienen te allen tijde opgevolgd te worden. Ook zullen enkele politieagenten te motor de veiligheid in de gaten houden en indien nodig het verkeer laten stoppen.

Extra informatie
Uw deelname aan dit evenement geschiedt op eigen verantwoordelijkheid en risico. De organisatie vrijwaart zich van iedere aansprakelijkheid. Voor eventuele vragen of opmerkingen kunt u een mailtje sturen aan: info@ag85.nl.