HASSELT/STAPHORST – Op zaterdag 27 mei voert een groot samengesteld koor het oratorium ‘Jozef’ van Marco den Toom uit in de Grote Kerk van Hasselt. Kaarten voor het concert zijn in de voorverkoop met een aantrekkelijke korting verkrijgbaar.

De uitvoering van het oratorium is een initiatief van het gemengd koor Cantilena uit Staphorst. Belangstellenden konden zich aanmelden voor deelname aan een projectkoor, dat het muzikale werk in een aantal repetities op zaterdag instudeert. Het samengestelde koor telt circa 185 leden en brengt het werk ten gehore onder de bezielende leiding van dirigent Harm Hoeve.

Het oratorium vertelt op muzikale wijze de Bijbelse geschiedenis van Jozef. Behalve koorzang bevat het oratorium ook schriftlezingen; deze worden verzorgd door H. van Arnhem, voormalig voorlezer van de Staphorster dorpskerk. De instrumentale begeleiding is in handen van de orkestleden van Ars Musica en L’Orchestra Particolare. Verder werken mee: Jacob Schenk (tenor), Johan Bredewout (vleugel) en Jaap Klootwijk (percussie, slagwerk). Marco den Toom, componist van het oratorium, neemt zelf plaats achter het orgel.

De opening en sluiting van de avond wordt gedaan door Theo Segers, zelf fervent liefhebber van (koor)muziek en voormalig burgemeester van de gemeente Staphorst.

Het oratorium ‘Jozef’ is een muzikaal werk dat een heel programma vult. De muziek is van Marco den Toom; de teksten werden geschreven door Bert Noteboom en Judith Verwaard. Het Bijbelse verhaal van Jozef wordt op een zeer toegankelijke wijze muzikaal ‘verteld’. Naast de feitelijke gebeurtenissen die in het oratorium zijn verwerkt, vinden we ook actuele thema’s terug; jaloezie, huiselijk geweld, verleiding, gevangenschap en honger zijn van alle tijden. Bovenal schittert echter Gods bijzondere plan met Jozef: voor een groot volk werd hij de ‘behouder van het leven’.

Kaarten voor dit concert zijn in de voorverkoop met korting te koop via https://consolonl.nl/concert/oratorium-jozef/. De deuren van de kerk gaan om 19.00 uur open. De avond begint om 19.30 uur. Er wordt een collecte gehouden voor Stichting Ismaël, t.b.v. evangelieverkondiging in Arabische landen.