Op zaterdagavond 25 maart 2023 geeft slagwerkgroep CMV Prinses Margriet Rouveen-Staphorst in samenwerking met slagwerkgroep Excelsior Oostendorp een concert in de sporthal van Staphorst. Onder de titel ‘Percussion Planet’ biedt het concert een muzikale reis om de wereld geïnspireerd door onder andere de Noorse fjorden, de bergen van China en de Zuid-Amerikaanse jungle. Een uiteenlopend programma waarbinnen alle mogelijkheden van het moderne slagwerk aan bod komen; van rustige marimba-klanken tot spectaculaire drums.

De muzikale samenwerking is onderdeel van een reeks speciale evenementen die georganiseerd worden vanwege het 75-jarig jubileum van muziekvereniging Prinses Margriet. Met optredens in de hoogste divisie van het Wereld Muziek Concours behoort Excelsior Oostendorp tot de muzikale top van Nederland. Samen met het jong talent van CMV Prinses Margriet staat het publiek een concert van niveau te wachten. Beide slagwerkgroepen staan onder leiding van dirigent Tim van Klompenburg.

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via www.cmvprinsesmargriet.nl of aan de kassa. Toegangsprijzen: 8 euro voor volwassenen, 5 euro voor jeugd t/m 16 jaar, kinderen t/m 8 jaar gratis toegang. Locatie: Sporthal – Hoogeweg 21, 7951 DV, Staphorst | Aanvangstijd: 20:00 uur, deuren open om 19:30 uur.