Hilly Kok en Klaas Woudsma verloren beide hun partner aan een nare ziekte. De twee groeiden door dit gedeelde verdriet naar elkaar toe en houden nu ter nagedachtenis aan hun partners een wandeltocht voor twee goede doelen. Namelijk De Epilepsie Stichting en de Maag Lever Darm Stichting.

Klaas en Hilly waren beiden niet opzoek naar iemand om hun leven mee te delen, toch kwamen ze door hun gedeelde verlies bij elkaar. „Het klinkt heel cliché, maar je kan je verhaal kwijt bij elkaar. Je kunt het delen met iemand die snapt wat je bedoelt. Niet iedereen begrijpt wat je voelt en wat je doormaakt. Je hebt genoeg aan een half woord, want je begrijpt elkaar gewoon. We hebben hetzelfde meegemaakt en zijn van dezelfde leeftijd. Er ontstond toen een klik. We hebben elkaar gevonden in ons verdriet, dat is heel bijzonder.”

Derde editie
Hilly heeft in Staphorst de winkel Hilleen Mode & HeM. Het is niet de eerste keer dat ze een wandeltocht organiseert voor een goed doel. Ze hield al twee keer eerder met succes een tocht voor Pink Ribbon. Toen werd er 4690 en 5000 euro opgehaald. „Vrij veel vrouwen uit mijn klantenbestand hadden te maken met borstkanker. Ik kwam daardoor op het idee om een wandeltocht te organiseren voor Pink Ribbon. Ik wilde graag mijn steentje bijdragen en dat heeft heel goed uitgepakt. Van de eerste edities kreeg ik ook zoveel energie dat ik graag weer wat wilde doen.”

Dit jaar is besloten om geld in te zamelen voor de Epilepsie stichting en de Maag Lever Darm stichting. Twee doelen die de wandeling een stuk persoonlijker maken voor Hilly en Klaas. „Mijn man is overleden aan epilepsie, en de partner van Klaas aan darmkanker. Door corona lag het even stil, maar nu kwamen we op het idee om te gaan wandelen ter nagedachtenis aan onze overleden partners.”

Fotokaarten
De wandeling vindt plaats op woensdagavond 19 april en start tussen 18.00 en 18.30 uur bij Hilleen Mode & HeM in Staphorst. De route van ongeveer 7,5 kilometer leidt langs de mooiste plekjes in de omgeving en er worden onderweg hapjes en drankjes aangeboden door plaatselijke bedrijven. Tijdens de voorverkoop op maandagavond 3 april van 19.00 tot 20.00 uur bij Hilleen Mode & HeM zijn kaarten verkrijgbaar voor 8,50 euro per persoon. Na de voorverkoop kosten de kaarten 10 euro.

Alle opbrengsten gaan naar de Epilepsie Stichting en de Maag Lever Darm Stichting. Om nog meer geld in te zamelen, worden er ook originele fotokaarten verkocht waarvan de opbrengst ook naar beide goede doelen gaat. Deze kaarten bevatten foto’s die Hilly en Klaas zelf hebben gemaakt en zijn te koop bij Hilleen Mode & HeM. Tijdens de voorverkoopavond zijn er ook knieperties te koop.

We hopen samen dat er nog meer mensen mee gaan wandelen dan de vorige edities.