In aanloop naar de uitvoering van de Matthäus-Passion in Rouveen op zaterdag 1 april, is er dinsdagavond 28 maart in Museum Staphorst een lezing over de (theologische) achtergrond van de Matthäus-Passion.

De organisatie werd aangenaam verrast door een bericht van musicoloog en muziektheoreticus dr. Marcel Zwitser. Hij is enthousiast over het initiatief om de Matthäus-Passion naar de gemeente Staphorst te halen en bood spontaan aan om een lezing te houden voor mensen die graag meer willen weten over de totstandkoming van de Matthäus-Passion. Dr. Marcel Zwitser mag met recht Bachkenner worden genoemd: hij promoveerde in 2012 op een proefschrift over Bach in relatie tot muziekwetenschap en historische theologie. Daarnaast maakt hij ook deel uit van een internationaal schrijverscollectief dat werkt aan een boek over Bachs studiebijbel.

Iedereen is van harte welkom! Aanvang 20.00 uur, gratis toegang, incl. koffie/thee. Wel graag vooraf aanmelden via info@ConsoloNL.nl in verband met het aantal beschikbare plaatsen.

Op zaterdag 1 april, aan de vooravond van de lijdensweek, wordt in De Levensbron in Rouveen de Matthäus-Passion uitgevoerd door het professionele orkest en koor van Ars Musica, met diverse internationale topsolisten. De ruim 500 kaarten voor de uitvoering van het drie uur durende meesterwerk van Johann Sebastian Bach waren in recordtijd verkocht. Door de medewerking van enkele Staphorster ondernemers en de gemeente Staphorst is het gelukt om dit eeuwenoude, klassieke werk naar de gemeente Staphorst te halen en voor een breed publiek toegankelijk te maken.