Op verzoek van velen organiseert Museum Staphorst in ‘maart dialectmaand’ weer een dialectavond. Op maandagavond 27 maart kunnen liefhebbers van de lokale streektaal hun hart ophalen aan bekende en minder bekende woorden en gezegden.

De opzet is iets anders dan bij voorgaande edities. Vóór de pauze kan iedereen die dat wil een verhaal in dialect voordragen. De maximale lengte van een verhaal is 500 woorden. Na de pauze worden dia’s vertoond. Let op: wie een verhaal in dialect wil voorlezen moet dat wel van tevoren aanmelden bij de organisatie.

Wie op 27 maart zeker wil zijn van een zitplaats kan zich aanmelden. Stuur een mail naar pr@museumstaphorst.nl of bel 0522-465299 (alleen bereikbaar tussen 19 en 20 uur). De avond begint om 19.30 uur, de entree bedraagt 6 euro, inclusief een kop koffie of thee.