‘Ensemble Energique’, een nieuw initiatief van drie jonge musici uit Nunspeet en Elspeet, lijkt aan te slaan. Een mooi aantal musici heeft zich inmiddels aangemeld met als doel om straks met een diversiteit aan instrumenten mooie optredens te kunnen verzorgen. Het drietal zoekt nog meer musici uit de (wijde) regio om aan te sluiten bij ‘Ensemble Energique’.

Lisanne van de Weg, Henriëtte Bronkorst en Gerlinde Westerink hebben met z’n drieën al een paar keer opgetreden. Na een eerder optreden bij evangelisatiepost ‘Bij Simon de Looier’ in Amsterdam, vroegen de mensen uit het publiek waarom ze niet vaker samen speelden. “Daar konden we eigenlijk geen antwoord op geven. Toen zijn we erover gaan nadenken en toen hebben we besloten om het wat groter aan te pakken.”

Het plezier komt voort uit het samen muziek maken. “Samen muziek maken is heel fijn en om andere mensen daarin te laten delen, dat geeft voldoening”, vertelt Gerlinde, die net als Henriëtte dwarsfluit speelt. “De gave die je hebt gekregen van God te delen met andere mensen, dat geeft energie. Met z’n drieën hebben we een klik, dat voelt heel goed.” “Om het voor publiek te doen is extra leuk”, vult Lisanne aan, die zelf viool speelt. “Dan krijg je iets terug van de mensen. We willen één keer in de drie weken gaan repeteren en we nodigen muzikanten uit om aan te sluiten. Op dit moment hebben we 20 aanmeldingen, maar we missen nog wat instrumenten. Daarom hebben we de inschrijfdatum verlengd tot D.V. 1 april. We zoeken vooral (alt)viool, contrabas, klarinet, hobo, fagot, hoorn, trompet en tuba. Daarnaast zijn we inmiddels in contact met potentiële dirigenten.”

“Ons repertoire bestaat uit christelijke muziek, psalmen en klassiek”, legt Henriëtte uit. “Qua niveau vragen we gemiddeld tot gevorderd, we willen straks echt iets moois neer kunnen zetten. Het is een gemengd ensemble en de leeftijd maakt niet uit, een mix van jong en oud vinden we juist leuk. Voorwaarde is om thuis de muziek in te studeren, zodat we tijdens de repetities goed voorbereid zijn en ons op het samen spelen kunnen richten.”

De naam Ensemble Energique was binnen tien minuten gevonden. “We waren het erover eens dat dit weergeeft wat we beogen”, aldus Gerlinde. “Studio Nies heeft een mooi logo gemaakt, met drie ovale vormen, waaraan te zien is dat we met zijn drieën zijn begonnen. Mensen uit de wijde omtrek zijn welkom om zich aan te sluiten! Degenen die belangstelling hebben, kunnen zich aanmelden via ensemble_energique@hotmail.com. Ook zijn we te vinden op Instagram en Facebook. We repeteren in de Ds. A. van Stuyvenbergschool aan de Westerlaan en we streven ernaar te starten in april.”