Turkije en Syrië zijn in de vroege morgen van 6 februari zwaar getroffen door een aardbeving. De schade is enorm. Inmiddels zijn er meer dan 50.000 doden geborgen. Er liggen nog duizenden mensen onder het puin. De Verenigde Naties verwacht een verdubbeling van het aantal doden.

De hulpverlening in Turkije en Syrië komt langzaam op gang. Op sommige plekken is nog helemaal geen hulpverlening.  De Syrische stad Aleppo met twee miljoen inwoners, is dubbel hard getroffen door de aardbeving. De stad ligt al in puin door de burgeroorlog. Nu is er een zware aardbeving overheen gekomen. De gebouwen die nog overeind stonden, zijn ook grotendeels verwoest. Wat een leed en ellende.

Wilt u al die mensen, die familie hebben verloren,  hun huis zijn kwijtgeraakt, opdragen in jullie gebed?

Daarnaast hebben we gezegd dat we iets fysieks doen voor het rampgebied. Heel concreet: we willen iets doen  om de mensen te helpen in de Syrische stad Aleppo, wetend dat het een druppel is op een gloeiende plaat.

Vanavond is er in de Grote Kerk van Hasselt een benefietconcert concert met de titel: ‘Hoop voor Aleppo?’

Er wordt deze avond een collecte gehouden die volledig bestemd is voor noodhulp die gaat via de kerken in Aleppo. Dan moet u denken aan eerste levensbehoeften zoals eten en drinken. De distributie van deze goederen  gaat via stichting Ismaël, die contact heeft met de christelijke kerken in Aleppo.

Het Urker Gemengd Koor Immanuël o.l.v. Harm Hoeve en het Christelijk Kamper Mannenkoor Door Eendracht Verbonden o.l.v. Gerwin van der Plaats werken aan deze avond mee. De organist voor deze avond is Marco den Toom. De vleugel wordt bespeeld door Gerwin van der Plaats. Pascal van de Velde zal als trompettist meewerken aan deze avond. Roderick van Arnhem zal een pianosolo verzorgen. De opening, gesproken woord en sluiting is in handen van Chris Stoffer. Hij is Tweede Kamerlid voor de SGP.

Deze avond is gratis toegankelijk. De deuren van de kerk gaan om 19.00 uur open. De samenzang start om 19.15 uur. Het benefietconcert begint om 19.30 uur. Zien je u/jouw in de Grote Kerk van Hasselt? Help jij/helpt u mee om geld in te zamelen voor noodhulp voor de inwoners van Aleppo? Tot ziens in Hasselt!

De avond is ook via een livestream te volgen. De livestream is vanaf 19.15 uur te volgen via https://www.youtube.com/watch?v=7pbIoRkI884