Op donderdag 30 maart en 13 april organiseert de werkgroep Bevrijding Staphorst – Rouveen e.o. oefenavonden voor Het Grootste Vrijheidskoor van Nederland dat op 5 mei 2023 zal plaatsvinden op het Kerkplein van Rouveen. Hoe geweldig zal dat klinken! Daarom: Kom oefenen voor de massale volkszang onder leiding van Johan Bredewout. Iedereen is van harte welkom!

We verwachten gasten uit het buitenland en zingen daarom voor de samenzang zowel Nederlands- als Engelstalige liederen. De bekende samenzangliederen die we oefenen passen bij de verschillende onderdelen in het programma:

  • Wilhelmus
  • Amazing Grace
  • Waar de blanke top der duinen
  • Blijf mij nabij / Abide with me
  • Land of hope and glory

De oefenavonden vinden plaats in De Levensbron, Esdoornlaan 3 in Rouveen. Beide avonden beginnen om 19.00 uur en de eindtijd is ongeveer 19.45 uur. Inloop vanaf 18.30 uur. Mis het niet!

Tijdens het Vrijheidsevenement op 5 mei 2023 treden muzikanten, solisten en koren op. Maar we willen ook graag Het Grootste Vrijheidskoor van Nederland worden. Hoe? Als publiek vormen we samen een groot koor, waardoor een massale volkszang ontstaat. Op 5 mei neemt u plaats tussen het publiek en bent u onderdeel van de volkszang. We gaan voor kwaliteit en daarom willen we oefenen. Kunnen we op u rekenen? RTV-Oost zal op 5 mei een registratie doen en zal daarom ook op de oefenavonden al wat opnames maken.

Natuurlijk hebben we naast muziek en zang nog vele andere onderdelen op het programma staan. Wilt u op de hoogte blijven van de plannen en ontwikkelingen? Abonneer u dan op de nieuwsbrief via www.hetgrootstevrijheidskoor.nl