Op mijn nieuwe website www.uitninonstuin.nl vind je heel veel recepten, foto’s, video’s en workshops. Allemaal om jou te inspireren om meer uit je tuin te halen.
Ooit ben ik begonnen met 9 tomatenplanten op het balkonnetje van mijn studentenflat. Nu woon ik in Rouveen en hebben we een flinke tuin waarin we heel wat bezig zijn. Planten en beestjes mijn ding en dus geniet de rest van het gezin lekker mee.

We hebben kippen en biggen en ik tuinier volgens no-dig en permacultuur principes. In onze tuin groeien medicinale planten, nuttige tweejarigen, fruitbomen, bloemen, groenten en nog veel meer. Allemaal zoveel mogelijk door elkaar en specifiek geplant om elkaar te versterken. Ik hoop snel een bijenvolk te hebben en probeer onze tuin zo divers en circulair mogelijk op te bouwen. Ik fermenteer veel en ben altijd op zoek en aan het experimenteren naar de meest makkelijke manieren om te telen en verwerken. Mijn kruiden droog ik voor koken en thee, ik bak zuurdesem broodjes en probeer af en toe wat uit met medicinale planten.

Sleutelwoord in dit alles is wel ‘makkelijk’, want hoewel ik dol ben op tuinieren vind ik het ook fijn om dingen efficiënt te doen. En dan heb ik weer tijd voor nog meer tuin gerelateerde bezigheden ;-). Over dat ‘makkelijk’ tuinieren, maar ook alle andere tuin gerelateerde bezigheden deel ik graag. Op Youtube hou ik een soort van video dagboek bij en op Instagram kun je me volgen voor mooie foto’s van onze tuin en dieren.

https://www.youtube.com/@uitninonstuin
https://www.instagram.com/uitninonstuin/