Ook dit jaar is er weer een Landelijke Opschoondag. Heel Nederland houdt op 18 maart een grote voorjaarsschoonmaak van straten, pleinen en buurten. Zo gaat iedereen met een mooie, schone straat het voorjaar in. Doet u ook mee? Vraag dan een opruimset aan!

Schone omgeving
Lekker wandelen of buitenspelen doen we het liefst in een schone buurt waar de natuur de ruimte heeft om tot bloei te komen. Daarom roept de gemeente iedereen die wil op, om tijdens de Landelijke Opschoondag in actie te komen en de straten een voorjaarsschoonmaak te geven. Wethouder Alwin Mussche: “Samen aan de slag voor een schone buurt, een schoon dorp of schone gemeente. Vele handen maken licht werk en door samen op te ruimen kan het ook nog gezellig zijn.”

Vraag een opruimset aan!
Inwoners van Staphorst kunnen een opruimset aanvragen waarmee zij tijdens de Landelijke Opschoondag zwerfafval kunnen opruimen. Vraag een set aan door een mail te sturen naar duurzaamheid@staphorst.nl. Een opruimset bestaat uit een afvalgrijper, handschoenen, hesje en vuilniszakken. Het opruimpakket kan na aanvraag worden opgehaald bij de gemeentewerf op:

  • Woensdag 15 maart 12.30 tot 15.30 uur
  • Vrijdag 17 maart 12.30 tot 15.30 uur
    De grijper kunt u de week na de Landelijke Opschoondag weer inleveren bij de werf. Zo kunnen we de grijpers bij een volgende actie opnieuw gebruiken.

    Waar kan het zwerfafval naartoe?
    Op vijf verschillende plaatsen in de gemeente staan speciale containers waar het verzamelde vuil in kan worden gestopt. De containers zijn te herkennen aan de sticker van de gemeente. Op vrijdag worden de containers geplaatst bij de ondergrondse containers bij de CNS/OBS in Staphorst, bij OBS De Iekmulder in IJhorst en aan de Prunuslaan in Rouveen. Daarnaast worden containers geplaatst op de pleinen bij het Dienstencentrum in Staphorst en de Maarten Lutherschool in Punthorst. Op maandag 20 maart worden de containers weer opgehaald.