benefietconcert voor noodhulp in Aleppo-

Turkije en Syrië zijn in de vroege morgen van 6 februari zwaar getroffen door een aardbeving. De schade is enorm. Inmiddels zijn er meer dan 33000 doden geborgen. Er liggen nog duizenden mensen onder het puin. De Verenigde Naties verwacht een verdubbeling van het aantal doden.

De hulpverlening in Turkije en Syrië komt langzaam op gang. Op sommige plekken is nog helemaal geen hulpverlening.  De Syrische stad Aleppo met twee miljoen inwoners, is dubbel hard getroffen door de aardbeving. De stad ligt al in puin door de burgeroorlog. Nu is er een zware aardbeving overheen gekomen. De gebouwen die nog overeind stonden, zijn ook grotendeels verwoest. Wat een leed en ellende.

Wilt u al die mensen, die familie hebben verloren,  hun huis zijn kwijtgeraakt, opdragen in jullie gebed?

Daarnaast hebben we gezegd dat we iets fysieks doen voor het rampgebied. Heel concreet: we willen iets doen  om de mensen te helpen in de Syrische stad Aleppo, wetend dat het een druppel is op een gloeiende plaat.

Op zaterdag 4 maart is er in de Grote Kerk van Hasselt een benefietconcert concert met de titel: ‘Hoop voor Aleppo?’

Er wordt deze avond een collecte gehouden die volledig bestemd is voor noodhulp die gaat via de kerken in Aleppo. Dan moet u denken aan eerste levensbehoeften zoals eten en drinken. De distributie van deze goederen  gaat via stichting Ismaël, die contact heeft met de christelijke kerken in Aleppo.

De volgende koren werken mee aan dit benefietconcert:

✅️ Urker Gemengd Koor Immanuël o.l.v. Harm Hoeve

✅️ Christelijk Kamper Mannenkoor Door Eendracht Verbonden o.l.v. Gerwin van der Plaats

✅️ Marco den Toom, orgel

✅️ Gerwin van der Plaats, vleugel

✅️ Pascal van de Velde, trompet

Toegang is uiteraard gratis. Reserveer wel een kaart. We kunnen 750 bezoekers ontvangen. VOL = VOL.

Kaarten zijn gratis verkrijgbaar via https://consolonl.nl/concert/benefietconcert-voor-syrie/

De deuren van de kerk gaan 19.00 uur open. Samenzang vanaf 19.15 uur. De avond start om 19.30 uur.

Zien we u/jou in Hasselt? Helpen jullie mee om geld in te zamelen voor de inwoners van Aleppo?

Tot ziens in Hasselt!