Veel mensen uit de omgeving hebben het tijdens de Open Bedrijvendag Staphorst al kunnen zien. Bij Dutek Energy Solutions hebben ze vorig jaar een zeer innovatieve warmtepomp op de markt gebracht. Ontworpen en geproduceerd in eigen huis, in Staphorst. Dat is toch iets om trots op te zijn!

Zowel nieuwbouw als bestaande bouw wil verduurzamen. Voor iedere vraag moet er een passende oplossing beschikbaar zijn. Het enthousiaste team van Dutek houdt zich iedere dag bezig met slimme technische oplossingen voor utiliteitsbouw. Oftewel, voor bouwwerken die geen woonbestemming hebben.

Veel van die gebouwen hebben een warmtepomp nodig die een hoge temperatuur kan leveren. Niet overal is vloerverwarming mogelijk en warm water uit de kraan moet ook écht warm zijn. De nieuwste warmtepomp van Dutek kan water tot wel 85 °C verwarmen. Warm tapwater maken of een cv-ketel vervangen is dus allemaal mogelijk! En wat de warmtepomp helemaal uniek maakt is het natuurlijke koudemiddel dat gebruikt wordt. In tegenstelling tot de gangbare koudemiddelen is dit veel beter voor ons milieu.

Eind vorig jaar heeft Provincie Overijssel het eerste exemplaar van de warmtepomp in gebruik genomen. De warmtepomp staat nu al enkele weken – naar volle tevredenheid – in Zwolle te draaien. Naar verwachting kan de provincie zo jaarlijks circa 20 procent op het gasverbruik besparen.

Dit jaar wordt de productlijn van Dutek nog verder uitgebreid. Er ligt dan ook een mooi jaar in het verschiet voor het snelgroeiende Dutek. Uitbreiding van het team kan daarbij niet achterwege blijven. Op dit moment zoeken zij o.a. een Koeltechnisch Monteur. Iemand die interesse heeft voor de techniek én wel houdt van werken binnen een gezellig team!

Wil je meer informatie over Dutek of de opstaande vacatures? Neem dan eens een kijkje op: www.dutek.nl