Recentelijk heeft bp pulse een nieuw snellaadplein geopend bij het bestaande bp express tankstation De Lichtmis, direct aan de op- en afrit Rouveen van de A28. Dit is alweer het vijfde snellaadplein van bp pulse in Nederland en de eerste keer dat een bp express station hiermee wordt uitgebreid.

Gerben Korterink van het gelijknamige autobedrijf vertelt: “Met maar liefst 14 laadpunten is er een ruime capaciteit voor het opladen van elektrische voertuigen. Lang wachten is er sowieso niet bij, want de maximale laadsnelheid bedraagt 150 kW/h. Hierdoor kunnen klanten vliegensvlug weer op weg en dat maakt het snellaadplein bij uitstek ook geschikt voor zakelijke gebruikers.”

Joost van Aardenne, Country Manager van bp pulse in Nederland vult hem aan: “Verspreid door heel Nederland worden bestaande bp stations in rap tempo voorzien van snelladers. Op strategische locaties, zoals in Rouveen vlakbij de op- en afrit van de A28, realiseren we snellaadpleinen. Hiermee spelen we in op een groeiende vraag en maken we de overstap naar elektrisch rijden nóg aantrekkelijker.”

Om de realisatie van het snellaadplein mogelijk te maken werkt bp samen met Gerben Korterink, mede-eigenaar van Autobedrijf Korterink. Ook hij toont zich verheugd met de komst van het snellaadplein: “De bestaande samenwerking met bp krijgt hierdoor een extra impuls, daarnaast sluit het nieuwe snellaadplein naadloos aan bij de activiteiten van ons autobedrijf. Steeds meer auto’s die we verkopen en in onderhoud hebben zijn elektrisch.”