De Flierefluiter is verkozen tot ‘Leukste uitje van Overijssel’. Dat blijkt uit de ANWB-verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland 2023’. Vertegenwoordigers van De Flierefluiter hebben vandaag tijdens de feestelijke prijsuitreiking een gouden award ontvangen. De zilveren award gaat naar een nieuwkomer in de top 3: Stichting Kinderboerderij Dondertman. De bronzen award gaat naar Dierenpark Taman Indonesia.
Winnaars Leukste Uitje van Overijssel 2023:
Maar liefst 96.000 stemmen zijn uitgebracht op de genomineerde uitjes, zowel op landelijk niveau als per provincie. ANWB-leden hebben tijdens de verkiezing gestemd op het uitje dat zij het meest waarderen. Voor de provincie Overijssel lichten enthousiaste bezoekers van De Flierefluiter hun stem toe: “Alles in huis voor een leuke onvergetelijke dag voor de kinderen!”, “Altijd gezellig, altijd tijd te kort, fantastisch!”, “De kinderen vermaken zich de hele dag als we er zijn. De tijd vliegt voorbij”. Bezoekers hebben het favoriete uitje beoordeeld op aanbod, faciliteiten, klantvriendelijkheid, prijs-kwaliteitverhouding en sfeer.
Onderzoek: belangrijkste aspecten uitjes 
Uit onderzoek* van de ANWB blijkt dat een groot deel van de Nederlanders een uitje in eigen provincie belangrijk (46%) vindt. Voor entree wil de helft van de bezoekers maximaal 20 euro uitgeven en bijna een derde betaalt tot 50 euro per persoon. Wel willen bezoekers minder betalen voor parkeren. Tickets worden grotendeels vooraf gekocht en ticketacties en aanbiedingen blijven populair (52%). Eenmaal bij het uitje letten de bezoekers ook op de faciliteiten als eten en drinken, er moet een gezond aanbod zijn zonder meerprijs. In de coronaperiode zijn tijdsloten en reserveren van een datum ingevoerd. De meerderheid van de bezoekers (74%) ervaart het reserveren van een datum als prettig.
Sinds 2010 organiseert de ANWB de verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’. De verkiezing is onderdeel van ANWB Eropuit. Kijk voor alle winnaars van de Leukste uitjes per provincie en de winnaar van Leukste uitje van Nederland op www.anwb.nl/leuksteuitje.
Foto:  vertegenwoordigers De Flierefluiter
Foto boven van links naar rechts: Joyce van Deutekom (ANWB Eropuit), vertegenwoordigers Dierenpark Taman Indonesia, Stichting Kinderboerderij Dondertman, De Flierefluiter en Stella Gommans.