Vind je zingen leuk, maar vind je een koorrepetitie elke week te veel? Dan is dit een unieke kans. Doe mee aan ons project ‘Jozef’. Inmiddels hebben al 94 projectleden zich opgegeven. Totaal zullen nu al meer dan 160 leden het oratorium Jozef uitvoeren. Wil je ook meedoen? Geef je snel op via nieuws@cantilenastaphorst.nl. Wil je de bladmuziek al in huis hebben, geef dat dan ook door per mail.

Vijf koorrepetities
Je volgt 5 koorrepetities op zaterdagmorgen in het Hervormd Centrum (Stuivenbergstraat 51) in Genemuiden. Tijdens deze koorrepetities werken we aan oratorium Jozef van de bekende musicus Marco den Toom.

Repetitiedata zijn op:

Zaterdag 4 maart
Zaterdag 18 maart
15 april
29 april
13 mei (generale repetitie)

Je kunt thuis ook oefenen: https://www.con-passione.nl/nl/oratoria-voor-koor/oefenfiles

Uitvoering
Op zaterdag 27 mei wordt dit oratorium uitgevoerd in de Grote Kerk van Hasselt. Dit alles onder leiding van de enthousiaste leiding van dirigent Harm Hoeve.

Aan dit concert werken mee?

Harm Hoeve, algehele leiding
Dhr. H. van Arnhem, lector (oud-voorlezer van de dorpskerk van Staphorst)
Jacob Schenk, solist
Marco den Toom, orgel
Johan Bredewout, vleugel
Jaap Klootwijk, percussie en slagwerk
Ars Musica, orkest
L’ Orchestra Particolare, trompetten (Arjan & Edith Post), hoorn, fagot, fluit, hobo

Oratorium JOZEF
Oratorium JOZEF is een geschreven werk wat een totaal avondprogramma omvat. De muziek werd gecomponeerd door Marco den Toom en de teksten door Bert Noteboom en Judith Verwaard. Het eeuwenoude verhaal van JOZEF, wat onder meer terug te vinden is in de Bijbel, wordt op een vernieuwende en zeer toegankelijke wijze verteld. Naast de wijze geschiedenislessen die in het oratorium zijn meegenomen vinden we ook veel hedendaagse praktijken terug. Jaloezie, huiselijk geweld, verleiding tot overspel, gevangenschap en honger was toen en is nu aan de orde van de dag. Iedere luisteraar zal zich door de aansprekende teksten en de toegankelijke muziek dan ook herkennen.

Twee fragmenten van oratorium Jozef

Proloog:

YouTube video

 

Finale:

YouTube video

Alle informatie: www.cantilenastaphorst.nl

Enthousiast geworden? Geef je op via nieuws@cantilenastaphorst.nl

Voor alle data geldt: D.V.