ROUVEEN/STAPHORST – Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van het Christelijk Mannenkoor Staphorst – donderdag in d’Olde Skoele in Rouveen – werden Auke Heijs en Bert Lammertsen gehuldigd vanwege hun 25 jarig lidmaatschap van het koor. Ze kregen door voorzitter Bart Hoeve de zilveren g-sleutel opgespeld. Het tweetal ontving verder een oorkonde van de Koninklijke Christelijke Zangersbond. Voor hun echtgenotes was er een boeket bloemen.

Na enkele ‘stille’ seizoenen vanwege de corona pandemie heeft het ruim 90 stemmen tellende mannenkoor zich weer volop kunnen herpakken. De koorleden en hun dirigent Johan Bredewout mogen terugzien op een tweetal druk bezochte kerstconcerten in Rouveen en Nieuwleusen. Dat, en ook de komst van een aantal nieuwe leden, doet de zangers verlangend uitzien naar de geplande concerten in de komende maanden.

Op Koningsdag geven de mannen hun traditionele Oranjeconcert in De Levensbron te Rouveen. Bracht het mannenkoor vorig jaar het Staphorster volkslied ten gehore, dit jaar staat de hymne van het tweelingdorp Rouveen op het programma. ’t Is in 1972 gecomponeerd door Jan Kruidhof ter gelegenheid van het huwelijk van zijn zus Grietje en Jan Lassche. Harm Hoeve bewerkte het lied onlangs voor het Christelijk Mannenkoor Staphorst. Het mannenkoor participeert op vrijdag 5 mei in het Grootste Vrijheidskoor van Nederland; een uniek evenement op het kerkplein in Rouveen in het kader van 78 jaar bevrijding.

En voor dinsdag 9 mei is het koor uitgenodigd om de afsluiting te verzorgen van de dan te houden BABsendag. Alle in Overijssel functionerende Buitengewoon Ambtenaren van de Burgerlijke Stand zijn door de Gemeente Staphorst uitgenodigd voor een dagvullend programma, dat aan het eind van die middag muzikaal wordt afgesloten in de kerk van IJhorst.

Ook staat er een uitvoering gepland in zorgcentrum ‘De Hulstkampen’ te Nieuwleusen. De koorreis is op zaterdag 10 juni met ’s avonds een concert in Ouderkerk aan den IJssel. Gewoontegetrouw wordt het zangseizoen (op vrijdag 30 juni) afgesloten met een zangavond waarop de bundel van Johannes de Heer centraal staat.

De jaarlijkse compost- en potgrondactie van het koor zal dit jaar worden gehouden op 10 en 11 maart.

Foto: De jubilarissen: Auke Heijs (2e van links) en echtgenote / Bert Lammertsen (2e van rechts) en echtgenote. Geheel links: penningmeester Klaas Kin en geheel rechts: voorzitter Bart Hoeve.

Foto © JacoHoeveFotografie.nl