Lisa Schreur van basisschool de Iekmulder uit IJhorst heeft de voorleeswedstrijd in Staphorst gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in de MCR in Rouveen. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort Staphorst vertegenwoordigen in de regionale finale. En wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2023!

De 5 kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Marleen Strampel naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Terwijl Marleen het publiek vermaakte, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje werd het verlossende woord gesproken door juryvoorzitter Piet Maes.

Lisa las een fragment voor uit het boek ‘Het geheim van de verdwenen kinderen’ van Frank van Pamelen. De jury vond dat Lisa eruit sprong vanwege haar mooie intonatie en tempo. Lisa zal deelnemen aan de regionale finale die op 22 februari gehouden zal worden in Stadkamer in Zwolle.

De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken, beoogt hiermee het (voor)leesplezier te stimuleren. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV.