Afgelopen zaterdag organiseerde SV Rouveen in Nieuwleusen de Acrowedstrijd (D/E-lijn). In totaal deden er 115 teams mee, waarvan 21 teams van SV Rouveen. Nieuw dit seizoen was het Niveau-D+, een categorie waarin de deelnemers zowel een balansoefening als een tempo-oefening laten zien. Ook was het voor het eerst mogelijk om met een kwartet deel te nemen.

Voor de jongste deelnemers is er het E-instap niveau, in deze categorie krijgt iedere deelnemer een medaille. Afhankelijk van het aantal punten ontvang je een bronzen, zilveren of gouden medaille. Het niveau binnen de vereniging is het afgelopen jaar erg gestegen op zowel artistiek als technisch vlak. Er werden prachtige oefeningen laten zien en er was veel publiek aanwezig. Het was een geslaagde eerste voorwedstrijd, op 11 maart is de volgende wedstrijd, het Provinciaal Kampioenschap.

Podiumplekken werden behaald in: Niveau E-instap: Danine Akkerman met Lieke Kisteman, Esmee Stegeman met Daphne Krol, Amy Korterink met Emma Slager en Sophie Smit en Sylke Vlietstra met Julia Raangs en Rosanne van Zijtveld. Niveau E-jeugd: Nieke Vlietstra met Sanne Smit. In niveau E-Junior: Daniëlle Kooiker met Iris Vogelzang en Elin Huisman. Niveau E-Senior: Marlou Oldengram met Mariska van Regteren en Anouk van Dijk. Niveau D-jeugd: Ylana Muggen en Christa van Zijtveld. Niveau D-Senior: Manon Palland met Kris Bijker en Anna Visscher.

Foto’s © SV Rouveen